Product

Μοναξιές που ταιριάζουν

Product

Μοναστήρι

Μοναστηράκι το Μέλικο

Κωδικός:
66342
Manufacturer: 
Description: 

To Μοναστηράκι το Μέλικο, η ψυχή της Ελλάδας. Ένας κόσμος που πάει κι έρχεται στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ η περηφάνια, το γήινο και το ανεπανάληπτο, το δαιμόνιο της φυλής. Μακρόσυρτος ο χορός της καθημερινότητας, ο μέγας κι άστατος καημός. Μεράκι που δε λέει να σωπάσει. Η Βάνια Κατελανή - Κούλεϋ, με τις αδάμαστες ευαισθησίες της, ανακυκλώνει το χρόνο, στύβει τη μνήμη και ξαναδίνει ανάσα ζωής σ' ένα γιουσουρούμ που παραμένει μοναδικό σ' Ανατολή και Δύση. Οι μύθοι κ' οι ιστορίες διαιωνίζουν τα περάσματα των θεών.

8,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

To Μοναστηράκι το Μέλικο, η ψυχή της Ελλάδας. Ένας κόσμος που πάει κι έρχεται στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ η περηφάνια, το γήινο και το ανεπανάληπτο, το δαιμόνιο της φυλής. Μακρόσυρτος ο χορός της καθημερινότητας, ο μέγας κι άστατος καημός. Μεράκι που δε λέει να σωπάσει. Η Βάνια Κατελανή - Κούλεϋ, με τις αδάμαστες ευαισθησίες της, ανακυκλώνει το χρόνο, στύβει τη μνήμη και ξαναδίνει ανάσα ζωής σ' ένα γιουσουρούμ που παραμένει μοναδικό σ' Ανατολή και Δύση. Οι μύθοι κ' οι ιστορίες διαιωνίζουν τα περάσματα των θεών. Η ποίηση χορεύει στο "πορσελάνινο φως" ενώ δίπλα "ψυχανεμίζουνε χαρές και φόβοι". Λαγούτα, γραμμόφωνα, κορνίζες, ταψιά, μια θάλασσα κ' ένας ουρανός καδρωμένα στα μάτια ολόκληρου λαού που δε λέει να γεράσει. Το Μοναστηράκι το Μέλικο, άρωμα σάρκας, έρωτας και πάθος εκείνων που δε θέλουν να ξεχάσουν, εκείνων που στριφογυρίζουν γύρω από τον εαυτό τους. Στιγμή μοναδική τούτος ο θαυμασμός στην ποίηση της Κούλεϋ. Πνεύμα και άρτος μαζί.
Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-213-0
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βάνια Κατελανή-Κούλεϋ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Corcoran School of Art της Ουάσινγκτον και χαρακτική στο Λονδίνο. Έκανε πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ουάσινγκτον, Αθήνα, Λονδίνο και Λευκωσία.
Υπηρέτησε στις ελληνικές πρεσβείες Βιέννης και Βηρυτού.
Έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Μέση Ανατολή, Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα.
Υπήρξε παντρεμένη για τριάντα οκτώ έτη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και συγγραφέα John Kent Cooley μέχρι το θάνατό του το 2008.
Έχει ένα γιο, τον Αλέξανδρο Κούλεϋ, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Columbia University και διευθυντή του Harriman Institute.

Subtitle: 
Ποίηση
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-213-0
Book pages: 
93
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο