Product

Μοναχός Γεώργιος

Product

Μοναχός Νικόλαος της Όπτινα

Μοναχός εστί...

Κωδικός:
90348
Manufacturer: 
Description: 

Η έκδοση αυτή αποτελεί παρουσίαση μίας σε εξέλιξη έρευνας σχετικά με την σημασία της λέξης μοναχός, όπως αυτή συνδέεται με την χριστιανική ασκητική γραμματεία και αντίληψη.
Στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες αναζητούνται τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην σύσταση αυτού του όρου και γίνεται η προσπάθεια μέσα από αυτά να προσδιοριστεί το νόημα και η ουσία του μοναχισμού. Ο λόγος που η χριστιανική άσκηση συνδέθηκε με την λέξη μοναχός, μπορεί να υποδείξει και τους λόγους ύπαρξης αυτής της άσκησης.

6,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η έκδοση αυτή αποτελεί παρουσίαση μίας σε εξέλιξη έρευνας σχετικά με την σημασία της λέξης μοναχός, όπως αυτή συνδέεται με την χριστιανική ασκητική γραμματεία και αντίληψη. Στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες αναζητούνται τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην σύσταση αυτού του όρου και γίνεται η προσπάθεια μέσα από αυτά να προσδιοριστεί το νόημα και η ουσία του μοναχισμού. Ο λόγος που η χριστιανική άσκηση συνδέθηκε με την λέξη μοναχός, μπορεί να υποδείξει και τους λόγους ύπαρξης αυτής της άσκησης. Η παρούσα έρευνα αναζητά σε κοπτικά, συριακά, αραμαϊκά, εβραϊκά και ελληνικά κείμενα των πρώτων χριστιανικών αιώνων, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι οι ασκητές και το περιβάλλον τους, τον λόγο της επιλογής τους να ζήσουν ως μοναχοί αναζητώντας το πρόσωπο της κλίσης τους. (από τον πρόλογο των μεταφραστών)
Subtitle: 
Μια έρευνα στις απαρχές του όρου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87217-7-6
Book pages: 
66
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Θήρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Μια έρευνα στις απαρχές του όρου
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87217-7-6
Book pages: 
66
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Θήρα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο