Product

Μονόλογοι συγγραφέων

Product

Μονόλογος γυναίκας-μητέρας

Μονόλογοι της Ηλέκτρας Σοφοκλή

Κωδικός:
134024
Description: 

Η αισθητική της έννοιας -Λόγος- και η λογική του ήχου -Μουσική- συνεργούν αδιαίρετα ώστε να αναδεικνύεται, καθαρά και έγκυρα πάντα, η λησμονημένη δίδυμη cpύση της ανθρώπινης φωνής, η οποία άδοντας και μιλώντας δάμασε την Κραυγή.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η αισθητική της έννοιας -Λόγος- και η λογική του ήχου -Μουσική- συνεργούν αδιαίρετα ώστε να αναδεικνύεται, καθαρά και έγκυρα πάντα, η λησμονημένη δίδυμη cpύση της ανθρώπινης φωνής, η οποία άδοντας και μιλώντας δάμασε την Κραυγή. Η Λίτσα Λεμπέση δημιουργεί -συνθέτει μια δική της πρόταση Λόγου συναρμόζοντας και εμπλουτίζοντας- διευρύνοντας τα οργανικά εκείνα στοιχεία τα οποία, απλώς, την βοηθούν (και γι' αυτό ακριβώς τα επιλέγει, ως προσφορότερα) στην τολμηρή απόπειρά της να εξασφαλίσει την αρτιότητα και συνεπώς την δραστικότητα της γλώσσας. Κρίνω ότι το κατόρθωσε. Η πεποίθησή μου είναι ότι το έργο της (και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο που η ίδια είναι ποιήτρια) είναι ένα ώριμο πλάσμα πρωτογενούς, δηλαδή δημιουργικής λειτουργίας της τέχνης της. Γιώργος Χειμωνάς
Subtitle: 
Τονική ρυθμοποιΐα αρχαίας τραγωδίας
Publications Date: 
2008
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λίτσα Λεμπέση γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ζάλτσμπουργκ με τον Καρλ Ορφ. Εργάστηκε στη Μέση εκπαίδευση από το 1963 και ως Σχολική Σύμβουλος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Την περίοδο 1980-89 είχε ενεργό ρόλο στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ. Συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής του ΥΠΕΠΘ για την αναμόρφωση της Μουσικής Παιδείας (1988) και στην Επιτροπή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εκπόνηση του Αναλυτικού Προγράμματος του μαθήματος της Μουσικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων για την πολυετή προσφορά της. Έχει στο ενεργητικό της ένα μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Subtitle: 
Τονική ρυθμοποιΐα αρχαίας τραγωδίας
Publications Date: 
2008
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο