Product

Μουσείο Τύσεν - Μπορνεμίσα

Product

Μουσείο: Ιστορία και πολιτισμός των Μεσογείων Αττικής

Μουσείο: Αποθήκη ή ζωντανός οργανισμός;

Κωδικός:
82256
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο εξετάζει την ιστορία των μουσείων και τον τρόπο που αυτά έχουν εξελιχθεί, αντικατοπτρίζοντας ευρύτερες κοινωνικές, ιστορικές και ιδεολογικές αλλαγές. Αναλύει τα χαρακτηριστικά των μουσείων και τους τομείς δραστηριότητάς τους, καθώς επίσης και τον τρόπο που οι σύγχρονες μουσειολογικές θεωρίες έχουν επηρεάσει τη μελέτη τους. Από τις πριγκιπικές συλλογές και τις ιδιωτικές προθήκες αξιοπερίεργων αντικειμένων έχουμε περάσει στο δημόσιο μουσείο, το οποίο σήμερα προσπαθεί να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός σε διαφορετικές ομάδες επισκεπτών.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο εξετάζει την ιστορία των μουσείων και τον τρόπο που αυτά έχουν εξελιχθεί, αντικατοπτρίζοντας ευρύτερες κοινωνικές, ιστορικές και ιδεολογικές αλλαγές. Αναλύει τα χαρακτηριστικά των μουσείων και τους τομείς δραστηριότητάς τους, καθώς επίσης και τον τρόπο που οι σύγχρονες μουσειολογικές θεωρίες έχουν επηρεάσει τη μελέτη τους. Από τις πριγκιπικές συλλογές και τις ιδιωτικές προθήκες αξιοπερίεργων αντικειμένων έχουμε περάσει στο δημόσιο μουσείο, το οποίο σήμερα προσπαθεί να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός σε διαφορετικές ομάδες επισκεπτών. Ένας οργανισμός που επιδρά άμεσα στο παρόν, κοιτάζει με θάρρος το μέλλον και αντιμετωπίζει με σεβασμό το παρελθόν, χωρίς στείρα προσκόλληση σε αυτό. Το βιβλίο εξετάζει ζητήματα επιμέλειας και παρουσίασης των συλλογών και επικοινωνίας με το κοινό, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προτείνει τρόπους για την καλύτερη επικοινωνία του μουσείου με το κοινό του και εξετάζει κριτικά τις νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, τα μέσα παρουσίασης και τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν τα σύγχρονα μουσεία.
Subtitle: 
Μουσειολογικοί προβληματισμοί και ζητήματα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-218-319-5
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Οικονόμου είναι λέκτορας Μουσειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Μουσειολογίας και Νέες Τεχνολογίες) στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και της Γλασκώβης και εργάστηκε στο Μουσείο Πιτ Ρίβερς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μουσειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Subtitle: 
Μουσειολογικοί προβληματισμοί και ζητήματα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-218-319-5
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο