Product

Μπροστά στον άνεμο του όχι και ναι

Product

Μπροστά στον λόγο

Μπροστά στον καθρέφτη

Κωδικός:
88038
Description: 

Μια συζήτηση με νέους της μειονότητας της Θράκης. Μια συντροφιά σε μια προσπάθεια γνωριμίας και ταυτόχρονα υπέρβασης, καθώς όλοι τους έσπασαν ένα ισχυρότατο ταμπού, τον αόρατο κλοιό της απομόνωσης. Όνειρό τους η δημιουργική συνύπαρξη και σύμπραξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Χωρίς εμμονές, χωρίς αναμάσημα στερεοτύπων, χωρίς να παρασύρονται από τον πειρασμό της παραίτησης, της εμπάθειας,της απελπισίας ή της παθητικότητας, βρίσκουν την ευτυχία στο μωσαϊκό του πολυπολιτισμού της Θράκης.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια συζήτηση με νέους της μειονότητας της Θράκης. Μια συντροφιά σε μια προσπάθεια γνωριμίας και ταυτόχρονα υπέρβασης, καθώς όλοι τους έσπασαν ένα ισχυρότατο ταμπού, τον αόρατο κλοιό της απομόνωσης. Όνειρό τους η δημιουργική συνύπαρξη και σύμπραξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Χωρίς εμμονές, χωρίς αναμάσημα στερεοτύπων, χωρίς να παρασύρονται από τον πειρασμό της παραίτησης, της εμπάθειας,της απελπισίας ή της παθητικότητας, βρίσκουν την ευτυχία στο μωσαϊκό του πολυπολιτισμού της Θράκης. Πρόθεση της συγγραφέως η έμφαση στον άνθρωπο. Μέσα από τις βιωματικές ιστορίες και την προσωπική κατάθεση και στάση ζωής του καθενός, μέσα από τις διαφωνίες ή τις συμφωνίες που συνεπάγεται η ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του καθενός, χτίζεται ένα ξεχωριστό όνειρο.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3791-8
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μίνα Μαχαιροπούλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Τελείωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο κι έλαβε D.E.A. (Diplome d' Etudes Approfondies) από το 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού στην Πολιτισμική Κοινωνιολογία με καθηγητές τον Νίκο Πουλαντζά και τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά. Παρακολούθησε το ελεύθερο σεμινάριο του Μισέλ Φουκώ "Η τέχνης της διακυβέρνησης" (L' art de gouverner) στο College de France. Με υποτροφία του ΙΚΥ ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.
Δίδαξε κοινωνιολογία, κοινωνική ψυχολογία και δυναμική ομάδων σε κολέγια της Αθήνας, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
Ασχολήθηκε με κριτικές παρουσιάσεις βιβλίων, αρθρογραφία και δημοσιογραφία ("Διαβάζω", "Επίκαιρα", "Αντί", "Άρδην", "Elle" , "Info" κ.α., τοπικός "Τύπος της Θράκης".) Διατήρησε τακτική αρθρογραφία επί δεκαετία στο περιοδικό "Γυναίκα" σε θέματα κοινωνικά - επικοινωνίας - σχέσεων. Από το 1944 έως το 1996 ήταν υπεύθυνη της δημοσιογραφικής ζώνης στην ΕΡΑ Κομοτηνής.
Από το 1996 έως το 2002 ήταν διευθύντρια του Κέντρου Λαϊκών Δρωμένων Κομοτηνής (Υπουργείο Πολιτισμού - Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων). Έχει κληθεί να δώσει διαλέξεις, κυρίως σχετικές με τον εθιμικό κύκλο στη Θράκη, από τοπικούς φορείς και το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Επιμελήθηκε σχετικές εκδόσεις , καθώς και την έκθεση για το Παζάρι της Ξάνθης, που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Συνέγραψε κείμενα για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και συνεργάστηκε στη διοργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004 στην Ξάνθη.
Από το 2003 συμμετέχει ως εμψυχώτρια στο Πρόγραμμα Εμψύχωσης σε εφήβους μουσουλμάνους της Θράκης. Είναι σύμβουλος στην Υπερνομαρχία Ροδόπης-Έβρου, όπως και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Πολιτισμού Νομαρχίας Έβρου, σε θέματα πολιτισμού.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-03-3791-8
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο