Product

Μυστική οργάνωση Αρκάνουμ

Product

Μυστική συμμετρία

Μυστική Σερβία

Κωδικός:
7414
Manufacturer: 
Description: 

ΣΕΡΒΙΑ: μια τραγική βαλκανική χώρα συνώνυμη του μαρτυρίου και της αντίστασης. Στα τέλη του 20ού αιώνα η Σερβία βρέθηκε στο επίκεντρο της επέλασης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, πληρώνοντας ένα βαρύ φόρο αίματος. Αίμα που χύθηκε όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται οι ψυχροί αναλυτές, αλλά και για να εξιλεωθούν οι δαίμονες του παρελθόντος που κατατρέχουν τα "στοιχειωμένα" Βαλκάνια.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

ΣΕΡΒΙΑ: μια τραγική βαλκανική χώρα συνώνυμη του μαρτυρίου και της αντίστασης. Στα τέλη του 20ού αιώνα η Σερβία βρέθηκε στο επίκεντρο της επέλασης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, πληρώνοντας ένα βαρύ φόρο αίματος. Αίμα που χύθηκε όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται οι ψυχροί αναλυτές, αλλά και για να εξιλεωθούν οι δαίμονες του παρελθόντος που κατατρέχουν τα "στοιχειωμένα" Βαλκάνια. Το βιβλίο αυτό παρακάμπτει τον άχαρο κόσμο της πολιτικής, με τα γνωστά πληκτικά του αδιέξοδα, ξεκινώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη πλευρά αυτής της βαλκανικής χώρας, ένα ταξίδι στη Μυστική Σερβία. Η αναζήτηση ξεκινά από τον άγνωστο πολιτισμό του Λεπένσκι Βιρ, διέρχεται μέσα από τις κοιλάδες, τις κλεισούρες και τα καστρομονάστηρα της μεσαιωνικής Σερβίας και φτάνει στις απαρχές της επικής παράδοσης του "κύκλου του Κοσσυφοπεδίου", της σερβικής "Ιλιάδας". Σ' αυτή τη μυστική περιήγηση ο αναγνώστης συναντά κραϊπουτάσι, βούκοντλακ και βαμπίρ, στοιχειά και δαίμονες, παράξενα μέρη, τόπους δύναμης, θρύλους και παραδόσεις. Επισκέπτεται τον "πύργο" ενός Σέρβου "μάγου", μαθαίνει για τη σλαβική μαγεία, για τους μυστηριώδεις Βογόμιλους και το αιρετικό τους παρελθόν, για την Ιερή Γεωγραφία της χώρας, για τις εναλλακτικές θεραπείες, για το μύθο της επουράνιας Σερβίας, για την "Ομάδα 69", τη σέρβικη ψιονική άμυνα και για τις περίφημες προφητείες των Κρέμνα που έχουν τραγικά επιβεβαιωθεί. Η περιπλάνηση συνεχίζεται στο αντιβαρυτικό όρος Ράνταν, σε πλωτά νησιά, σε λίμνες που φιλοξενούν τέρατα, στο σέρβικο "Άγιο Όρος" και σε πολλά άλλα μοναδικά μέρη, "βουτηγμένα" στην απόκοσμη γοητεία της Μυστικής Σερβίας.
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7928-08-3
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 έχει συγγράψει περίπου 2.000 ειδικά άρθρα και αναλύσεις. Έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά και ξένα έντυπα. Η αναλυτική και εξειδικευμένη αρθρογραφία του εστιάζεται κυρίως σε θέματα αναζήτησης, εναλλακτικής τεχνολογίας, ιστορίας, γεωπολιτικής, και βαλκανολογίας. Έχει συγγράψει ως τώρα 14 βιβλία, όπως "Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου αιώνα" (Μάρτιος 1999), "Μυστική Σερβία" (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), "Απαγορευμένη τεχνολογία" (2000), "Γεωπολιτική του αρχιπελάγους" (2000, επανέκδοση 2008), "Ελεύθερη ενέργεια" (2001), "Μετα-αποκάλυψη τώρα" (2002) και "Θεωρίες Συνωμοσίας" (2003), "Γκρίζα Ελλάδα: Η ανατομία του ελληνικού συνδρόμου" (2004), "Ο θαυμαστός κόσμος του Τέσλα" (2004, επανέκδοση Πύρινος Κόσμος 2015), "Mind Control: Ο πόλεμος για τον έλεγχο του νου" (2005), "Στοιχειωμένα Βαλκάνια" (2006, μαζί με τη Μ. Κοσάνοβιτς), "Τέσλά: Ο απαγορευμένος επιστήμονας" (2007), "Μυστική τεχνολογία" (2008), "Συνωμοσίες & θεωρίες συνωμοσίας" (2010), "999 Μαργαριτάρια της ανθρώπινης σοφίας" (2010) κ.ά. Το τελευταίο του βιβλίο (2016) έχει τίτλο "Η σκιά των Βογομιλων: Γνωστικισμός, μανιχαϊκές αιρέσεις των Βαλκανίων, καθαροί και η επίδρασή τους στο Δυτικό Πολιτισμό". Όλα τα βιβλία του οδηγήθηκαν σε πολλές επανεκδόσεις κι έγιναν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις, ακόμη και διαφωνίες. Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του σε 18, μέχρι στιγμής, συλλογικά έργα. Για ένα διάστημα υπήρξε και εκδότης ειδικών περιοδικών, όπως για παράδειγμα του εναλλακτικού περιοδικού ΖΕΝΙΘ (2004-2010), ενώ είναι δημιουργός και διαχειριστής του www.zenithmag.wordpress.com. Από το 2008 συνεργάζεται με το εβδομαδιαίο σέρβικο περιοδικό Vreme, στέλνοντας, σε συνεργασία με τη Μ. Κοσάνοβιτς, ανταποκρίσεις και αναλύσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τέλος έχει γράψει δεκάδες έρευνες, σενάρια και κείμενα για αντίστοιχα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Balkan Express της ΕΡΤ 3, καθώς και της σειράς 24 επεισοδίων με τίτλο 'Η Γειτονιά μας τα Βαλκάνια', που προβλήθηκε τόσο από το Prisma plus, όσο κι από την ΕΡΤ 2. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα και κυρίως στη Σερβία, την οποία και θεωρεί "δεύτερη πατρίδα' του.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7928-08-3
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο