Product

Μυστική τεχνολογία

Product

Μυστικισμός

Μυστική Τουρκία

Κωδικός:
65677
Manufacturer: 
Description: 

Η Τουρκία υπήρξε πάντοτε μια χώρα με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για τους Έλληνες. Όχι τόσο εξ αιτίας της πολύχρονης υποδούλωσής τους στον Οθωμανικό ζυγό, αλλά περισσότερο για εκείνη την "άλλη Ελλάδα" που βρίσκεται θαμμένη εδώ κι αιώνες στα βάθη της Ανατολίας, στα παράλια και στην Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες είναι οι τόποι όπου συναντά κανείς, μέχρι και σήμερα, ίχνη ενός λαμπρού ελληνικού πολιτισμού είτε αρχαίου, είτε βυζαντινού, είτε μικρασιατικού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Τουρκία υπήρξε πάντοτε μια χώρα με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση για τους Έλληνες. Όχι τόσο εξ αιτίας της πολύχρονης υποδούλωσής τους στον Οθωμανικό ζυγό, αλλά περισσότερο για εκείνη την "άλλη Ελλάδα" που βρίσκεται θαμμένη εδώ κι αιώνες στα βάθη της Ανατολίας, στα παράλια και στην Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες είναι οι τόποι όπου συναντά κανείς, μέχρι και σήμερα, ίχνη ενός λαμπρού ελληνικού πολιτισμού είτε αρχαίου, είτε βυζαντινού, είτε μικρασιατικού. Ο Νίκος Χειλαδάκης, έμπειρος μελετητής της ιστορίας της γείτονός μας χώρας, με τρόπο λιτό και άμεσο, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ξεχασμένους προχριστιανικούς πολιτισμούς, σε περιοχές συνυφασμένες με την Ορθοδοξία, σε πόλεις και χωριά ελληνικά που εξισλαμίστηκαν, σε μουσουλμανικά μοναστικά τάγματα που αντέγραψαν το χριστιανικό μοναχισμό, στους Σαλούς και τις θρησκευτικές αιρέσεις. Από την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη, το τέμενος του Φατίχ και τους χάρτες του Πιρί Ρεΐς -με τη λεπτομερειακή χαρτογράφηση της Ανταρκτικής του 5000 π.Χ.! - μέχρι τη σύγχρονη Τουρκία του Κεμάλ, του Οζάλ και των Γκρίζων Λύκων, ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να γοητευτεί και να θαυμάσει τον ιδιαίτερο αυτό τόπο των δεκάδων πολιτισμών, που αγωνίζεται να πείσει την παγκόσμια κοινότητα για το ενιαίο της εθνικής του ταυτότητας. Ένας τόπος μαγικός με καλά κρυμμένα μυστικά. Αυτή είναι η Μυστική Τουρκία.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7928-54-7
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Χειλαδάκης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας στο Παρίσι. Πέραν των δεκάδων άρθρων που έχει γράψει σε εφημερίδες και περιοδικά (Έθνος, Αγγελιοφόρος, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Στρατηγική, Άβατον) και τη συνεργασία του με ειδησιογραφικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε θέματα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, έχει συγγράψει αρκετές μελέτες. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Η εμφάνιση των Τούρκων: μια απάντηση στον Τουργκούτ Οζάλ", "Φάκελος Οτσαλάν και Τουρκία: ένας πονηρός διπλωμάτης", "Μυστική Τουρκία".

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7928-54-7
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο