Product

Μύθοι και επικοινωνίες

Product

Μύθοι και θρύλοι

Μύθοι και ήρωες στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα

Κωδικός:
155722
Description: 

Ο ελληνικός και κινέζικος πολιτισμός είναι δύο από τους μακροβιότερους και πλουσιότερους όλης της ανθρωπότητας, με μεγάλη ιστορία και πολυσύνθετο μυθολογικό υπόβαθρο. Αν και οι δυο αυτοί λαοί κατά την αρχαιότητα είχαν ελάχιστη αλληλεπίδραση μεταξύ τους, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια σύγκρισης, ανάλυσης και διασύνδεσης της αρχαίας ελληνικής και κινέζικης ιστορίας, μυθολογίας και πνευματικής παραγωγής.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τους σημαντικότερους μύθους και θρύλους, καθώς και κάποιες από τις μεγάλες μορφές και τα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία των δύο λαών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο ελληνικός και κινέζικος πολιτισμός είναι δύο από τους μακροβιότερους και πλουσιότερους όλης της ανθρωπότητας, με μεγάλη ιστορία και πολυσύνθετο μυθολογικό υπόβαθρο. Αν και οι δυο αυτοί λαοί κατά την αρχαιότητα είχαν ελάχιστη αλληλεπίδραση μεταξύ τους, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια σύγκρισης, ανάλυσης και διασύνδεσης της αρχαίας ελληνικής και κινέζικης ιστορίας, μυθολογίας και πνευματικής παραγωγής. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τους σημαντικότερους μύθους και θρύλους, καθώς και κάποιες από τις μεγάλες μορφές και τα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία των δύο λαών. Εξετάζει επίσης τα κοινά τους χαρακτηριστικά κατά την αρχαιότητα, καθώς και τα πολιτιστικά και πνευματικά ρεύματα που ξεπήδησαν από τις χώρες αυτές και εν τέλει διαμόρφωσαν τον Δυτικό και Ανατολικό τρόπο σκέψης. Το βιβλίο χωρίζεται σε οκτώ θεματικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντας τους σημαντικότερους μύθους, ήρωες, Θεούς και λαογραφικά στοιχεία της Ελλάδας και της Κίνας, με πλούσια εικονογράφηση, σχόλια και αρχειακό υλικό.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-98479-8-6
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-98479-8-6
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο