Product

Νέοι, σεξ και ΜΜΕ

Product

Νέοι: Διάθεση χρόνου, διαπροσωπικές σχέσεις

Νέοι: Διάθεση χρόνου, διαπροσωπικές σχέσεις

Κωδικός:
3621
Description: 

Το ΕΚΚΕ, από το 1959 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, πορεύεται υπηρετώντας τη βασική κοινωνική έρευνα στον τόπο μας. Η προσφορά του είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πολλούς τομείς των κοινωνικών επιστημών. Ιδιαίτερη ευαισθησία επέδειξε σε θέματα που αφορούν τους νέους.
Οι νέοι, αναμφισβήτητα, αποτελούν μια από τις πλέον σημαντικές κοινωνικές ομάδες, που αφ' ενός επηρεάζει την κοινωνία και αφ' ετέρου επηρεάζεται από τις ταχείες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές της μεταβολές.

16,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ΕΚΚΕ, από το 1959 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, πορεύεται υπηρετώντας τη βασική κοινωνική έρευνα στον τόπο μας. Η προσφορά του είναι ιδιαίτερα σημαντική σε πολλούς τομείς των κοινωνικών επιστημών. Ιδιαίτερη ευαισθησία επέδειξε σε θέματα που αφορούν τους νέους. Οι νέοι, αναμφισβήτητα, αποτελούν μια από τις πλέον σημαντικές κοινωνικές ομάδες, που αφ' ενός επηρεάζει την κοινωνία και αφ' ετέρου επηρεάζεται από τις ταχείες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές της μεταβολές. Η δεύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε το ΕΚΚΕ το 1983, μετά από ανάθεση του (τότε) υφυπουργείου Νέας Γενιάς, με θέμα "Νέοι: διάθεση χρόνου, διαπροσωπικές σχέσεις και αξίες", αποδεικνύει την απήχηση των ευρημάτων της έρευνας. Η πανελλήνια αυτή έρευνα πιστεύουμε ότι αποτέλεσε αφετηρία για την άντληση ουσιαστικών στοιχείων που αφορούσαν τους νέους και τις νέες ηλικίας 15-25 ετών. Τα αποτελέσματά της βοήθησαν την τότε ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη χάραξη πολιτικής για τους νέους. Με έμφαση είχε επισημανθεί τότε από την ερευνητική ομάδα η ανάγκη διεξαγωγής παρόμοιων ερευνών, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η έλλειψη επιστημονικών στοιχείων και δεδομένων, όχι μόνο για τους φορείς, αλλά ιδιαίτερα για τους κοινωνικούς επιστήμονες, καθιστά πάντα αναγκαία τη διεξαγωγή παρόμοιων ερευνών. Δυστυχώς, μέσα στη δεκαετία του '90, δεν διεξήχθη παρόμοια έρευνα, σε πανελλήνια δηλαδή έκταση, όπως εκείνη του 1980. Εξαίρεση αποτελεί η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΚΕ στο Νομό Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Νομού, το 1995. Η έρευνα, η οποία είχε θέμα " Η ταυτότητα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες της νεολαίας στο Νομό Θεσσαλονίκης" και πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις του ΕΚΚΕ. είχε βασικό στόχο να εξετάσει μια σειρά από θέματα που αφορούν στην ηλικιακή ομάδα των νέων 15-29 χρονών του Νομού. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε ότι έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αναδεικνύουν τους προβληματισμούς των νέων, τους στόχους και τις αντιλήψεις τους. Το ΕΚΚΕ -και ειδικότερα το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής- προκειμένου να αναπτυχθούν τα πεδία έρευνας για τη νεολαία, θα συνεχίσει τις μελέτες αυτής της μορφής. (από τον πρόλογο της δεύτερης έκδοσεις του ΕΚΚΕ. είχε βασικό στόχο να εξετάσει μια σειρά από θέματα που αφορούν στην ηλικιακή ομάδα των νέων 15-29 χρονών του Νομού. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε ότι έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών αναδεικνύουν τους προβληματισμούς των νέων, τους στόχους και τις αντιλήψεις τους. Το ΕΚΚΕ -και ειδικότερα το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής- προκειμένου να αναπτυχθούν τα πεδία έρευνας για τη νεολαία, θα συνεχίσει τις μελέτες αυτής της μορφής. (από τον πρόλογο της δεύτερης έκδοσης)
Subtitle: 
Αστικές, ημιαστικές, αγροτικές περιοχές της Ελλάδας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7093-63-1
Book pages: 
425
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2
Subtitle: 
Αστικές, ημιαστικές, αγροτικές περιοχές της Ελλάδας
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-7093-63-1
Book pages: 
425
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2