Product

Ναΐτες ιππότες

Product

Ναΐτες και η μυστική δύναμη της κιβωτού της διαθήκης

Ναΐτες και ασασίνοι

Κωδικός:
88391
Manufacturer: 
Description: 

Πριν χίλια χρόνια, οι Χριστιανοί πολέμησαν λυσσαλέα τους Μουσουλμάνους διεκδικώντας μια λωρίδα γης που τους ανήκε, αλλά που στη λωρίδα αυτή είχε γεννηθεί η θρησκεία και των δύο. Οι Σταυροφορίες, η πλέον αιματηρή και μακρά εκστρατεία των Δυτικών εναντίων των Μουσουλμάνων, όχι μόνον άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας της Δύσης, αλλά υπήρξαν επίσης το πεδίο δράσεως δύο μυθικών μυστικιστικών ταγμάτων: του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών από τη μεριά των χριστιανών και της σέκτας των φοβερών Ασασίνων από τη μεριά των Μουσουλμάνων.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πριν χίλια χρόνια, οι Χριστιανοί πολέμησαν λυσσαλέα τους Μουσουλμάνους διεκδικώντας μια λωρίδα γης που τους ανήκε, αλλά που στη λωρίδα αυτή είχε γεννηθεί η θρησκεία και των δύο. Οι Σταυροφορίες, η πλέον αιματηρή και μακρά εκστρατεία των Δυτικών εναντίων των Μουσουλμάνων, όχι μόνον άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας της Δύσης, αλλά υπήρξαν επίσης το πεδίο δράσεως δύο μυθικών μυστικιστικών ταγμάτων: του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών από τη μεριά των χριστιανών και της σέκτας των φοβερών Ασασίνων από τη μεριά των Μουσουλμάνων. Ο συγγραφέας μέλος και ο ίδιος ναϊτικής μυστικιστικής οργάνωσης, φέρνει στο φως στοιχεία ότι η αλληλεπίδραση Ναϊτών Ιπποτών και Ασασίνων στους Αγίους Τόπους, μετασχημάτισαν το ναϊτικό τάγμα από ιδιωτικό στρατό του Πάπα σε μια μυστική εταιρεία η οποία έσπειρε τους πρώτους σπόρους της Αναγέννησης και της Δυτικής Μυστικιστικής Παράδοσης. Και τα δύο αυτά τάγματα -Ναϊτες και Ασασίνοι- καταδικάστηκαν και διαλύθηκαν ως αιρετικά κάπου επτακόσια χρόνια αργότερα. Ωστόσο κάποιοι Ναϊτες κατάφεραν να επιβιώσουν και μετέφεραν τις μυστικιστικές, εξ Ανατολής διδασκαλίες τους στη Δύση και έτσι προέκυψαν αργότερα οι Ροδόσταυροι και οι Τεύτονες. Ασασίνοι επιβιώσαντες, γνωστοί ως Ισμαηλίτες Νιζαρί ανθούν έως και τις ημέρες μας, υπό την ηγεσία του Αγά Χαν. Ο Τζέιμς Βάσερμαν ξετυλίγει τον μυθικό πέπλο που καλύπτει τα δύο αυτά τάγματα και μας δίνει μια ρεαλιστική εικόνα των πεποιθήσεων και των πρακτικών αυτών των ιερών πολεμιστών.
Subtitle: 
Οι στρατιώτες του ουρανού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-536-124-8
Book pages: 
483
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζέιμς Βάσερμαν γεννήθηκε το 1948 και τελείωσε το Antioch College. Επί αρκετά χρόνια θήτευσε στο πλευρό σημαντικών μυστικιστών διδασκάλων και διδασκάλων της τέχνης του διαλογισμού. Το 1973 εργάστηκε στο Samuel Weiser's, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο, μυστικιστικών βιβλίων. Από το 1976 είναι μέλος του τάγματος Ordo Templi Orientis.
Το 1977 ίδρυσε το Studio 31, στούντιο γραφικών τεχνών. Το 1979 ίδρυσε το Tahuti Lodge, ένα από τα παλαιότερα O.T.O. Lodges στον κόσμο.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τον μυστικισμό, όπως "Τέχνη και σύμβολα του μυστικού" και "Η αιγυπτιακή Βίβλος των νεκρών".

Subtitle: 
Οι στρατιώτες του ουρανού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-536-124-8
Book pages: 
483
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο