Product

Νόστιμον και υγιεινόν

Product

Νόστιμον νηστίσιμον

Νόστιμον νηστίσιμον

Κωδικός:
114323
Description: 

Το νηστίσιμο φαγητό, η διατροφή των περιόδων νηστείας της ορθοδοξίας, παρουσιάζει μαγειρικά και γαστροτεχνικά πολλαπλό ενδιαφέρον, τόσο χάρη στην ιστορία που κουβαλά και στα μαθήματα αγάπης προς τη φύση που μας δίδει όσο και για έναν ακόμη σοβαρότατο λόγο: την πειθαρχεία
και τη μέθοδο που μας διδάσκει.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το νηστίσιμο φαγητό, η διατροφή των περιόδων νηστείας της ορθοδοξίας, παρουσιάζει μαγειρικά και γαστροτεχνικά πολλαπλό ενδιαφέρον, τόσο χάρη στην ιστορία που κουβαλά και στα μαθήματα αγάπης προς τη φύση που μας δίδει όσο και για έναν ακόμη σοβαρότατο λόγο: την πειθαρχεία και τη μέθοδο που μας διδάσκει. Το "Νόστιμον Νηστίσιμον" είναι ένα αλφαβητάρι νηστίσιμης μαγειρικής, για όσους βιάζονται και δεν έχουν πολύ χρόνο, αλλά θέλουν να ακολουθήσουν τους δρόμους της πίστης. Γι' αυτό, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, το παρόν βιβλίο είναι γεμάτο πρωτότυπες, σύγχρονες και εύγευστες συνταγές που προκαλούν νοσταλγία και διάθεση για "νόστο".
Subtitle: 
Χρηστικόν αλφαβητάριον σύγχρονων νηστίσιμων εδεσμάτων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-743-1
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
22χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Α. Γιώτης, δημοσιογράφος, γαστρονόμος, σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου του "Αθήνα 9.84" και στη συνέχεια δεκάδων άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξετέλεσε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε Σαχάρα, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Αφρική, Γαλλία και Ελλάδα. Κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας έχει δημοσιεύσει συγγράμματα καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Δίδαξε Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας είχε συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Νοεμβρίου 2011 στα πενήντα οχτώ του χρόνια.

Subtitle: 
Χρηστικόν αλφαβητάριον σύγχρονων νηστίσιμων εδεσμάτων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-743-1
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
22χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο