Product

Ξανθιά στο τσιμέντο

Product

Ξανθίππη και Σωκράτης

Ξανθίππη

Κωδικός:
56510
Description: 

Με το έργο του "Ξανθίππη" ο Ζεράλ Μεσαντιέ παρουσιάζει ένα αστυνομικό-φιλοσοφικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο χρυσό αιώνα του Περικλή.

Με εμπνευσμένο τρόπο, αναμειγνύοντας την ιστορική πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, υφαίνει την πλοκή αυτού του βιβλίου στο οποίο η Ξανθίππη, η σύζυγος του άντρα που ενσαρκώνει στο πρόσωπό του τη φιλοσοφία, γίνεται αυτόκλητη ανακρίτρια, κατήγορος και τελικά αδιάκριτη μάρτυρας μιας εποχής που ακτινοβολεί ως τις μέρες μας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με το έργο του "Ξανθίππη" ο Ζεράλ Μεσαντιέ παρουσιάζει ένα αστυνομικό-φιλοσοφικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο χρυσό αιώνα του Περικλή. Με εμπνευσμένο τρόπο, αναμειγνύοντας την ιστορική πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, υφαίνει την πλοκή αυτού του βιβλίου στο οποίο η Ξανθίππη, η σύζυγος του άντρα που ενσαρκώνει στο πρόσωπό του τη φιλοσοφία, γίνεται αυτόκλητη ανακρίτρια, κατήγορος και τελικά αδιάκριτη μάρτυρας μιας εποχής που ακτινοβολεί ως τις μέρες μας. Ο Μεσαντιέ σκιαγραφεί την προσωπικότητα της συντρόφου του Σωκράτη, παρουσιάζοντάς την όχι σαν μια αυταρχική και δύστροπη γυναίκα, αλλά ως ένα οξυδερκές πνεύμα που νιώθει τον παλμό της πόλης και αναπτύσσει ένα αίσθημα καρτερικής ανωτερότητας απέναντι στους άντρες. Η Ξανθίππη γίνεται η καρδιά και η συνείδηση αυτού του κόσμου που γέννησε τη φιλοσοφία και τις τέχνες... αλλά και τα λάθη μας.
Subtitle: 
Η σύντροφος του Σωκράτη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0389-2
Book pages: 
450
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζεράλ Μεσαντιέ γεννήθηκε το 1931. Δημοσίευσε το πρώτο μυθιστόρημά του σε ηλικία είκοσι χρονών. Ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης ενός μηνιαίου επιστημονικού περιοδικού ασχολείται κυρίως με τη μελέτη κοινωνικών θεμάτων. Στα έργα του, που ξεπερνούν τα εξήντα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ιστορικά μυθιστορήματα, βιογραφίες, ιστορικά και θρησκειολογικά δοκίμια.

Subtitle: 
Η σύντροφος του Σωκράτη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-14-0389-2
Book pages: 
450
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο