Product

Ο 5ος ιππέας

Product

Ο 6ος στόχος

Ο 6ος κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων

Κωδικός:
75818
Manufacturer: 
Description: 

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ιδανική απεικόνιση της πανανθρώπινης συναδέλφωσης: πέντε κύκλοι, οι πέντε ήπειροι της γης, που τους συνδέει άρρηκτα το ολυμπιακό ιδεώδες.

3,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η ιδανική απεικόνιση της πανανθρώπινης συναδέλφωσης: πέντε κύκλοι, οι πέντε ήπειροι της γης, που τους συνδέει άρρηκτα το ολυμπιακό ιδεώδες. Τον άνθρωπο επιθυμεί να αναδείξει το βιβλίο αυτό, τον Έκτο -ας φανταστούμε- Κύκλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιστιοπλόοι που βάζουν φωτιά στο σκάφος τους σαν χάσουν, ολυμπιονίκες που το γλεντούν μέχρι πρωίας και ξεχνάνε το μετάλλιό τους στο ταξί, νικητές που μετά τον αγώνα πέφτουν στα γόνατα και κλαίνε σαν μωρά παιδιά, όλοι δεν είναι παρά άνθρωποι που, σαν κι εμάς, ξεφαντώνουν για τις επιτυχίες και πικραίνονται με τις ατυχίες τους. Μια σειρά από περιστατικά, άλλοτε παράδοξα κι εύθυμα, άλλοτε απροσδόκητα και συγκινητικά, θα ρίξουν καινούργιο φως στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τον σύγχρονο μύθο: αυτόν του ολυμπιονίκη.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-274-704-8
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ξιάρχος γεννήθηκε στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας το 1964. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την αρχή των σπουδών του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη της Ιστορίας και του Αθλητισμού. Κατόπιν εγγράφηκε στη Θεολογική Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στον μεταπτυχιακό κύκλο της. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. τα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας Φυσικής Αγωγής, Αγωνιστικής στην αρχαία Ελλάδα και Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά το έτος 1993 παρακολούθησε το πρώτο προπαρασκευαστικό σεμινάριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε θέματα Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το 2000 έλαβε ερευνητική υποτροφία από το Κέντρο Ολυμπιακών Σπουδών της Λοζάνης για την επιστημονική διερεύνηση του όρου religio athletae. Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα επιστημονικού περιεχομένου σχετικά με θέματα Ιστορίας και Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπες ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-274-704-8
Book pages: 
237
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο