Product

Ο Μαίγκρε και ο κύριος Σαρλ

Product

Ο Μαιγκρέ στη Νέα Υόρκη

Ο Μαιγκρέ και το ακέφαλο πτώμα

Κωδικός:
114006
Manufacturer: 
Description: 

"...Oι πόρτες του υδατοφράχτη άνοιξαν. Ο Ζυλ πήρε θέση στο τιμόνι. Η προπέλα άρχισε να γυρίζει ανακατώνοντας τον παχύ βούρκο... Ο Ρομπέρ μ' ένα κοντάρι προσπαθούσε να απομακρύνει την πλώρη της φορτηγίδας από τον μόλο... Ένα τράνταγμα, ένας ανησυχητικός θόρυβος από κάποιο γρανάζι. Ο Ζυλ έσβησε τη μηχανή... Τα δύο αδέλφια άρχισαν να γυροφέρνουν ψαχουλεύοντας με τους γάντζους των κονταριών την προπέλα ... Ο Ζυλ έπιασε κάτι...

12,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"...Oι πόρτες του υδατοφράχτη άνοιξαν. Ο Ζυλ πήρε θέση στο τιμόνι. Η προπέλα άρχισε να γυρίζει ανακατώνοντας τον παχύ βούρκο... Ο Ρομπέρ μ' ένα κοντάρι προσπαθούσε να απομακρύνει την πλώρη της φορτηγίδας από τον μόλο... Ένα τράνταγμα, ένας ανησυχητικός θόρυβος από κάποιο γρανάζι. Ο Ζυλ έσβησε τη μηχανή... Τα δύο αδέλφια άρχισαν να γυροφέρνουν ψαχουλεύοντας με τους γάντζους των κονταριών την προπέλα ... Ο Ζυλ έπιασε κάτι... Με αργές κινήσεις άρχισε να ανεβάζει το κοντάρι και όταν έφτασε ο γάντζος έξω από το νερό, τα δύο αδέλφια είδαν να εμφανίζεται ένα περίεργο πακέτο δεμένο με σπάγκο, τυλιγμένο σε εφημερίδα που είχε σχιστεί. Ήταν ένα ανθρώπινο χέρι, από την παλάμη μέχρι τον ώμο· είχε χρώμα ωχρό εξαιτίας του νερού και η υφή της σάρκας ήταν σαν ψόφιου ψαριού." Δύο μαουνιέρηδες βγάζουν από το κανάλι Σαίν Μαρτέν ένα χέρι, και μετά την έρευνα των δυτών ανασύρονται στην επιφάνεια και τα υπόλοιπα μέλη ενός ανδρικού πτώματος. Μόνο το κεφάλι παραμένει άφαντο. Ο Μαιγκρέ, στήνοντας τυχαία το ορμητήριο για την έρευνά του σ' ένα μπιστρό στο Και ντε Βαλμύ, θα προσπαθήσει να οσφρανθεί τα μυστικά που κρύβει η γειτονιά. Ο ιδιοκτήτης του μπιστρό απουσιάζει· κατά τα λεγόμενα της γυναίκας του πήγε να προμηθευτεί κρασιά κάπου κοντά στο Πουατιέ. Ο επιθεωρητής εντοπίζει πολύ γρήγορα τους δύο εραστές αυτής της παράξενης γυναίκας που έχει παραδοθεί στο ποτό. Σιγά σιγά ο κλοιός γύρω της θα σφίξει. Όμως ποιο ήταν το κίνητρό της ώστε να θέλει να εξαφανίσει έναν σύζυγο κάθε άλλο παρά ενοχλητικό; Άλλο ένα μυθιστόρημα όπου ο Ζωρζ Σιμενόν (1903-1989) φανερώνει την αλήθεια αναπάντεχα, συνδεδεμένη με όλα αυτά τα παράδοξα της ανθρώπινης ψυχής, με τα αινίγματα της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ανθρώπινης μοίρας, που κρύβουν μέσα τους οι πιο συνηθισμένες υπάρξεις και τα οποία ανιχνεύει πάντα με αριστοτεχνικό τρόπο.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-325-652-8
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζωρζ Σιμενόν γεννήθηκε στη Λιέγη του Βελγίου στις 13 Φεβρουαρίου 1903. Έπειτα από σπουδές στους Ιησουίτες έγινε, το 1919, μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης, έπειτα υπάλληλος βιβλιοπωλείου, και τελικά ρεπόρτερ στη "Γκαζέτ ντε Λιέζ". Το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Στο γεφύρι του Αρς" εκδόθηκε το 1921 και τότε ο Σιμενόν έφυγε απ' τη Λιέγη για το Παρίσι. Παντρεύτηκε το 1923 με την "Τιζύ" και δημοσίευσε διηγήματα και νουβέλες σε πολλές εφημερίδες. Το 1924 εξέδωσε, με ψευδώνυμο, το πρώτο "λαϊκό" του μυθιστόρημα, "Το μυθιστόρημα μιας δακτυλογράφου". Ως το 1930, δημοσίευσε διηγήματα και μυθιστορήματα σε πολλούς εκδότες. Το 1931, άρχισε τις έρευνές του ο περίφημος ήρωας του, ο επιθεωρητής Μαιγκρέ. Έγραφε τα βιβλία του, ταξίδευε, έστελνε ρεπορτάζ κι άφησε τις εκδόσεις "Φαγιάρ" για να πάει στις εκδόσεις "Γκαλλιμάρ", όπου συνάντησε τον Αντρέ Ζιντ. Στο πόλεμο ήταν υπεύθυνος των Βέλγων προσφύγων στη Λα Ροσέλ και κατοικούσε στη Βανδέα. Το 1945 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά το διαζύγιό του εγκαταστάθηκε ξανά στην Ευρώπη. Η δημοσίευση των απάντων του (72 τόμοι) άρχισε το 1967. Από το 1972 αποφάσισε να σταματήσει το γράψιμο. Αφοσιώθηκε έκτοτε στις εικοσιδύο "Υπαγορεύσεις" του και κατόπιν συνέταξε τα ογκώδη απομνημονεύματα "Memoires intimes" (1981). Ο Ζωρζ Σιμενόν πέθανε στη Λωζάννη το 1989. Πολλά μυθιστορήματά του έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-325-652-8
Book pages: 
223
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο