Product

Ο χριστιανισμός και η πάλη των τάξεων

Product

Ο χριστιανισμός και τα μυστήρια της αρχαιότητας

Ο χριστιανισμός και η Ρώμη

Κωδικός:
98853
Description: 

Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι οι διωγμοί των χριστιανών και γενικότερα οι σχέσεις των πρώτων χριστιανών με τη ρωμαϊκή κοινωνία και την αυτοκρατορική διοίκηση. Ο συγγραφέας ασχολήθηκε αρκετές φορές με τα ζητήματα αυτά προετοιμάζοντας ένα βιβλίο το οποίο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Στην ελληνική συγκεντρωτική έκδοση, μαζί με τις μελέτες γύρω από τους διωγμούς έχουν περιληφθεί δημοσιευμένες και αδημοσίευτες εργασίες του Σαιντ Κρουά για τη θρησκεία του ρωμαϊκού κόσμου, τη στάση των πρώτων χριστιανών απέναντι στην ιδιοκτησία και τη δουλεία, καθώς και για τη Σύνοδο της Χαλκηδόνος.

22,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι οι διωγμοί των χριστιανών και γενικότερα οι σχέσεις των πρώτων χριστιανών με τη ρωμαϊκή κοινωνία και την αυτοκρατορική διοίκηση. Ο συγγραφέας ασχολήθηκε αρκετές φορές με τα ζητήματα αυτά προετοιμάζοντας ένα βιβλίο το οποίο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Στην ελληνική συγκεντρωτική έκδοση, μαζί με τις μελέτες γύρω από τους διωγμούς έχουν περιληφθεί δημοσιευμένες και αδημοσίευτες εργασίες του Σαιντ Κρουά για τη θρησκεία του ρωμαϊκού κόσμου, τη στάση των πρώτων χριστιανών απέναντι στην ιδιοκτησία και τη δουλεία, καθώς και για τη Σύνοδο της Χαλκηδόνος. Ο τόμος ολοκληρώνεται με μια πολύ πρωτότυπη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μιλούσαν οι κατώτερες τάξεις των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, βασισμένη στα μαρτυρολόγια, τους μύθους, τις παραβολές και άλλα δημοφιλή αναγνώσματα.
Subtitle: 
Διωγμοί, αιρέσεις και ήθη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-250-301-7
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζέφρυ Ντε Σαιντ Κρουά γεννήθηκε στην πορτογαλική αποικία του Μακάο στην Κίνα το 1910. Μετά από σύντομη διδακτική θητεία στο London School of Economics, διορίστηκε το 1953 εταίρος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου παρέμεινε έως τη συνταξιοδότησή του. Το 1972 εξελέγη μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Πέθανε στην Οξφόρδη το 2000. Τα δύο βασικά του βιβλία, "Ο ταξικός αγώνας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο" και "Τα αίτια του πελοποννησιακού πολέμου", κυκλοφορούν και στα ελληνικά. Ένα τρίτο βιβλίο, με τίτλο "Athenian democratic origins", εκδόθηκε μετά το θάνατό του.

Subtitle: 
Διωγμοί, αιρέσεις και ήθη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-250-301-7
Book pages: 
433
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο