Product

Ο απρόβλεπτος κύριος Τσέχοφ

Product

Ο απρόσκλητος

Ο απρόθυμος φονταμενταλιστής

Κωδικός:
135315
Αuthor: 
Description: 

"Άνοιξα την τηλεόραση και είδα κάτι που αρχικά νόμισα πως ήταν ταινία. Μα καθώς το παρακολουθούσα, αντιλήφθηκα πως επρόκειτο για ειδήσεις. Είχα καρφώσει τα μάτια μου στην οθόνη βλέποντας να καταρρέουν, πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος, οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Και τότε χαμογέλασα. Ναι, όσο ποταπό κι αν ακούγεται, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να νιώσω ξεχωριστή ευχαρίστηση.

11,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Άνοιξα την τηλεόραση και είδα κάτι που αρχικά νόμισα πως ήταν ταινία. Μα καθώς το παρακολουθούσα, αντιλήφθηκα πως επρόκειτο για ειδήσεις. Είχα καρφώσει τα μάτια μου στην οθόνη βλέποντας να καταρρέουν, πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος, οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Και τότε χαμογέλασα. Ναι, όσο ποταπό κι αν ακούγεται, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να νιώσω ξεχωριστή ευχαρίστηση. Εκείνη τη στιγμή, δεν σκεφτόμουν τα θύματα της επίθεσης όχι, με είχε απορροφήσει ο συμβολισμός του πράγματος, το γεγονός ότι κάποιος κατάφερε ένα τόσο εμφανές, ολέθριο χτύπημα στην Αμερική." Σε κάποιο καφέ της Λαχώρης ένας νεαρός Πακιστανός πιάνει κουβέντα σε έναν σιωπηλό και ανήσυχο Αμερικανό... Ο χειμαρρώδης, αποκαλυπτικός μονόλογός του οδηγεί σε μια αναπάντεχη εξέλιξη. Ο "Απρόθυμος φονταμενταλιστής" του Μοχσίν Χαμίντ έγινε παγκόσμιο best seller, μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία της Μίρα Ναΐρ, ήταν υποψήφιο (στη βραχεία λίστα) του βραβείου Booker, του βραβείου Βρετανικής Kοινοπολιτείας, του James Tait Black Memorial και πολλών άλλων σημαντικών λογοτεχνικών βραβείων και κρίθηκε "Καλύτερο Bιβλίο του 2007" από τους N.Y. Times.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-71-Χ
Book pages: 
202
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μόχσιν Χαμίντ (Mohsin Hamid) γεννήθηκε στη Λαχώρη του Πακιστάν το 1971. Σπούδασε στο Πρίνστον και στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Ψυχή και φλόγα" κέρδισε το βραβείο Betty Trask. Το 2006 ο Χαμίντ έγινε Βρετανός υπήκοος διατηρώντας την πακιστανική υπηκοότητα. Σήμερα ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Άρθρα του δημοσιεύονται στα σημαντικότερα έντυπα σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, όπως το περιοδικό "Τime", η εφημερίδα "Guardian", οι "N.Y Times", η "Washington Post" και η "Repubblica". Η επίσημη ιστοσελίδα του είναι: www.mohsinhamid.com.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6715-71-Χ
Book pages: 
202
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο