Product

Ο αρχιτέκτων Άγγελος Ι. Σιάγας

Product

Ο αρχιτραγουδιστής

Ο αρχιτέκτων Κλέων Κραντονέλλης

Κωδικός:
144120
Description: 

Η έκδοση αποτελεί μονογραφία πάνω στο έργο του αρχιτέκτονα Κλέωνα Κραντονέλλη.
Περιλαμβάνει σχέδια και φωτογραφίες εποχής, κυρίως από το αρχείο του αρχιτέκτονα, δωρεά της συζύγου του Άλεξ Βοκοτοπούλου-Κραντονέλλη προς το Μουσείο Μπενάκη.
Ο Κλέων Κραντονέλλης σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε πρώτος το 1935.

22,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η έκδοση αποτελεί μονογραφία πάνω στο έργο του αρχιτέκτονα Κλέωνα Κραντονέλλη. Περιλαμβάνει σχέδια και φωτογραφίες εποχής, κυρίως από το αρχείο του αρχιτέκτονα, δωρεά της συζύγου του Άλεξ Βοκοτοπούλου-Κραντονέλλη προς το Μουσείο Μπενάκη. Ο Κλέων Κραντονέλλης σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε πρώτος το 1935. Από τα πιο γνωστά του έργα, ο Ξενώνας Αμφιτρύωνας στο Ναύπλιο, το κτήριο της ΔΕΗ στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και η προσωπική του κατοικία στην Πλάκα. Αν και είναι αναμφισβήτητα από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες, δεν επιζήτησε ποτέ την προβολή και το έργο του δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα γνωστό. Εν τούτοις έργα του περιλαμβάνονται σε όλα τα εγχειρίδια της μεταπολεμικής νεοελληνικής αρχιτεκτονικής.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-476-033-5
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη, αρχιτέκτων, ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με γνωστικό αντικείμενο "αρχειακή τεκμηρίωση και αρχιτεκτονική σύνθεση", γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Από το 1974 και μέχρι το 2009 δίδαξε στο ΕΜΠ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (προστασία μνημείων-συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων και συνόλων), καθώς και σε μεταπτυχιακά σεμινάρια άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε θέματα σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την αρχιτεκτονική τεκμηρίωση. Είναι υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεώτερη ελληνική αρχιτεκτονική και σε θέματα προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-476-033-5
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο