Product

Ο γρίφος

Product

Ο γρίφος της Σεχραζάντ

Ο γρίφος της πυξίδας

Κωδικός:
82121
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Πώς ανακάλυψαν οι άνθρωποι ότι μία μαγνητική βελόνα αιωρούμενη ή βυθιζόμενο στο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείχνει το βορρά; Πώς ξεκίνησε η ιδέα του βορρά, του νότου, της ανατολής και της δύσης και πώς έμαθαν οι ναυτικοί να χρησιμοποιούν αυτές τις οδηγίες; Πώς οδηγούσαν τα πλοία οι ναυτικοί πριν την έλευση της πυξίδας; Και πώς άρχισαν να χρησιμοποιούν την πυξίδα στην ναυσιπλοΐα; Αυτοί είναι μερικοί από τους γρίφους που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε στο βιβλίο αυτό.

10,48 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πώς ανακάλυψαν οι άνθρωποι ότι μία μαγνητική βελόνα αιωρούμενη ή βυθιζόμενο στο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείχνει το βορρά; Πώς ξεκίνησε η ιδέα του βορρά, του νότου, της ανατολής και της δύσης και πώς έμαθαν οι ναυτικοί να χρησιμοποιούν αυτές τις οδηγίες; Πώς οδηγούσαν τα πλοία οι ναυτικοί πριν την έλευση της πυξίδας; Και πώς άρχισαν να χρησιμοποιούν την πυξίδα στην ναυσιπλοΐα; Αυτοί είναι μερικοί από τους γρίφους που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε στο βιβλίο αυτό. Η ιστορία της πυξίδας είναι ένας σταθμός με διαστάσεις μύθου γύρω από τις ανθρώπινες εφευρέσεις. Είναι η ίδια η ιστορία της εφεύρεσης, της καινοτομίας, της ευκαιρίας και του καπιταλισμού. Είναι ο απολογισμός τού πώς ένας πολιτισμός έκανε μία σημαντική εφεύρεση και πώς ένας άλλος πολιτισμός από την άλλη πλευρά του κόσμου έβαλε σε εφαρμογή αυτήν την εφεύρεση προάγοντας το εμπόριο και παράγοντας πλούτο. Η ιστορία της πυξίδας είναι η ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού και η ικανότητά του να ευημερεί χρησιμοποιώντας τις εφευρέσεις, αναπτύσσοντας έτσι μία τεχνολογία μέσα από την οποία αξιοποιεί τις δυνατότητες που του παρέχει.
Subtitle: 
Η εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-536-144-2
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αμίρ Αξέλ, είναι διεθνώς γνωστός συγγραφέας μαθηματικών και επιστημονικών βιβλίων. Έχει γράψει εκτός από τον "Γρίφο της Πυξίδας", "Το μυστήριο του Άλεφ", "Το εκκρεμές, ο Λέον Φουκό και ο θρίαμβος της επιστήμης", τη "Σχετικότητα Ι", "Το τελευταίο θεώρημα του Φερμά". Ζει στο Γουόλθαμ της Μασαχουσέτης.

Subtitle: 
Η εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-536-144-2
Book pages: 
181
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο