Product

Ο δήμιος και το θύμα του

Product

Ο δήμιος του έρωτα

Ο δήμιος και το θύμα του

Κωδικός:
190405
Description: 

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο μαρκήσιος ντε Σαντ; Ανατρεπτικός, "ενεργός πολίτης" της Γαλλικής Επανάστασης, φιλόσοφος ή ακραίος πορνογράφος, που το όνομά του συνδέεται με τον όρο "σαδισμός"; Φαλλοκράτης ή πρωτοπόρος φεμινιστής, που διατύπωσε απόψεις υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης των γυναικών;

Η εξουσία και η ελίτ της εποχής του τον καταδίκασαν να περάσει 27 χρόνια έγκλειστος σε φυλακές και ιδρύματα ως ανατρεπτικό και διαταραγμένο.

8,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο μαρκήσιος ντε Σαντ; Ανατρεπτικός, "ενεργός πολίτης" της Γαλλικής Επανάστασης, φιλόσοφος ή ακραίος πορνογράφος, που το όνομά του συνδέεται με τον όρο "σαδισμός"; Φαλλοκράτης ή πρωτοπόρος φεμινιστής, που διατύπωσε απόψεις υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης των γυναικών; Η εξουσία και η ελίτ της εποχής του τον καταδίκασαν να περάσει 27 χρόνια έγκλειστος σε φυλακές και ιδρύματα ως ανατρεπτικό και διαταραγμένο. Ο ντε Σαντ, σε αντίθεση με τους διαφωτιστές, καταλήγει σε έναν απόλυτο αντιανθρωπισμό. Δείχνει πώς η έλλειψη καθολικών αξιών και η φιλαυτία ανοίγουν το δρόμο, στο όνομα του Λόγου και της Φύσης, για τερατώδη εγκλήματα. Εδώ, σημαντικά κείμενα του ντε Σαντ φωτίζουν την προσωπικότητα, το έργο και τις ιδέες του που μέχρι σήμερα προκαλούν με την τόλμη τους.
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-218-840-5
Book pages: 
320
Publication Place: 
Αθήνα
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-218-840-5
Book pages: 
320
Publication Place: 
Αθήνα