Product

Ο δαίμων της θεωρίας

Product

Ο δαίμων της πορνείας

Ο δαίμων της μεσημβρίας

Κωδικός:
90157
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Άντριου Σόλομον αντιμετώπισε τόσο αποφασιστικά την προσωπική του περιπέτεια με την κατάθλιψη ώστε κατέληξε να γίνει αυθεντία επί του θέματος. Όπως υποστηρίζει στο συνταρακτικό αυτό βιβλίο, παρακολουθώντας κανείς την κατάθλιψη και τα συναισθήματα που την περιβάλλουν, αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να έχει εαυτό, τι σημαίνει να είναι άνθρωπος.

28,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Άντριου Σόλομον αντιμετώπισε τόσο αποφασιστικά την προσωπική του περιπέτεια με την κατάθλιψη ώστε κατέληξε να γίνει αυθεντία επί του θέματος. Όπως υποστηρίζει στο συνταρακτικό αυτό βιβλίο, παρακολουθώντας κανείς την κατάθλιψη και τα συναισθήματα που την περιβάλλουν, αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να έχει εαυτό, τι σημαίνει να είναι άνθρωπος. Αντλώντας από τη δική του πάλη με την αρρώστια και από συνεντεύξεις με άλλους συμπάσχοντες, με γιατρούς και παρασκευαστές φαρμάκων, με επιστήμονες, φιλόσοφους και πολιτικούς, προσφέρει μια καλά τεκμηριωμένη ιστορική, κοινωνιολογική, ψυχιατρική και ιατρική σύνθεση, που δεν αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη: από τον ορισμό της ασθένειας και την ανάλυση των κοινωνικών και βιολογικών της συναρτήσεων μέχρι την αξιολόγηση όλου του φάσματος των διαθέσιμων φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών. Προσθέτει έτσι στην προσωπική του μαρτυρία τον πλούτο της πολυμάθειάς του, αλλά και τους καρπούς των ταξιδιών που έκανε στις άκρες του κόσμου αναζητώντας τη συνδρομή της ανθρώπινης εμπειρίας και της λαϊκής σοφίας. Με αυτό τον ανεπανάληπτο συνδυασμό προσωπικής, επιστημονικής και πολιτισμικής προσέγγισης, Ο δαίμων της μεσημβρίας συμβάλλει αποφασιστικά στην κατανόηση της κατάθλιψης, αλλά και της ανθρώπινης κατάστασης γενικότερα. Μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα της πιο περίπλοκης ψυχικής ασθένειας, ο Σόλομον συνθέτει ένα έργο μεγάλης πολιτισμικής σημασίας, ικανό να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Έντονα συναισθηματικό, ιδιοφυές και πολύ ανθρώπινο, ενίοτε ακόμη και χιουμοριστικό, μας καλεί να ανακαλύψουμε, στο βάθος της μαύρης τρύπας όπου καθένας μπορεί να βρεθεί μια μέρα, τις πιο απίστευτες ζωτικές και σωτήριες δυνάμεις.
Subtitle: 
Μια ανατομία της κατάθλιψης
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-221-299-3
Book pages: 
596
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Andrew Solomon γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Γέιλ και στο πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Ζει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και έχει διπλή υπηκοότητα. Έγινε μέλος στα συμβούλια οργανισμών όπως οι Outward Bound, The Alliance for the Arts, The Shakespeare Project, The World Monuments Fund, The New York Public Library, The New York Institute for the Humanities καθώς και εταίρος του Berkeley College του Γέιλ. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά New Yorker και New York Times Magazine. Το 1991 δημοσίευσε μια μελέτη για τους ρώσους ζωγράφους με τίτλο "The irony tower: Soviet artists in a time of glasnost". Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα "A stone boat". To επόμενο έργο του, "Ο δαίμων της μεσηβρίας" ("The noonday demon: An anatomy of depression", 2001 - προϊόν της αναμέτρησής του με τη χρόνια κατάθλιψη που πυροδότησε ο θάνατος της μητέρας του από καρκίνο), έφτασε στην τελική επιλογή για το βραβείο Pulitzer, τιμήθηκε με το National Book Award του 2001 και με τουλάχιστον άλλα δέκα βραβεία και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

Subtitle: 
Μια ανατομία της κατάθλιψης
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-221-299-3
Book pages: 
596
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο