Product

Ο δρόμος των μαγκαλιών

Product

Ο δρόμος των ορίων

Ο δρόμος των μπαχαρικών

Κωδικός:
79708
Manufacturer: 
Description: 

Μια όμορφα ειπωμένη περιπετειώδης ιστορικά τεκμηριωμέμη αφήγηση από πρώτο χέρι και μια σαγηνευτικά χρωματισμένη αναπαράσταση του κόσμου των Ανακαλύψεων που άνοιξε το 17ο αιώνα.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1616, ένας Άγγλος τυχοδιώκτης, ο Ναθαναήλ Κούρθοπ, αποβιβάστηκε στη στεριά ενός απομακρυσμένου νησιού των Ανατολικών Ινδιών με μια μυστική κι επικίνδυνη αποστολή -να πείσει τους κυνηγούς κεφαλών που κατοικούσαν στη νήσο Ρουν να παραχωρήσουν στην Αγγλία το μονοπώλιο του μοσχοκάρυδου, ενός μπαχαρικού αμύθητης αξίας στην Ευρώπη.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια όμορφα ειπωμένη περιπετειώδης ιστορικά τεκμηριωμέμη αφήγηση από πρώτο χέρι και μια σαγηνευτικά χρωματισμένη αναπαράσταση του κόσμου των Ανακαλύψεων που άνοιξε το 17ο αιώνα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1616, ένας Άγγλος τυχοδιώκτης, ο Ναθαναήλ Κούρθοπ, αποβιβάστηκε στη στεριά ενός απομακρυσμένου νησιού των Ανατολικών Ινδιών με μια μυστική κι επικίνδυνη αποστολή -να πείσει τους κυνηγούς κεφαλών που κατοικούσαν στη νήσο Ρουν να παραχωρήσουν στην Αγγλία το μονοπώλιο του μοσχοκάρυδου, ενός μπαχαρικού αμύθητης αξίας στην Ευρώπη. Η ενθουσιώδης υποδοχή που ανέλπιστα του επιφύλαξαν οι ιθαγενείς εξόργισε τους Ολλανδούς, οι οποίοι είχαν ανάλογες με τους Άγγλους βλέψεις και ήταν επίσης αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον έλεγχο του παγκοσμίου αποθέματος μοσχοκάρυδου. Για πέντε χρόνια, ο Κούρθοπ και η ομάδα των τριάντα λιμοκτονούντων ανδρών του άντεξαν την πολιορκία μίας δύναμης εκατό φορές μεγαλύτερης κι έθεσαν σε κίνηση γεγονότα που όχι μόνο οδήγησαν στην ανακάλυψη της μεγαλύτερης πόλης στη γη, αλλά και στη συγγραφή μιας από τις πιο σημαντικές σελίδες της Παγκόσμιας Πολιτικής και Πολιτισμικής Ιστορίας.
Subtitle: 
Ιστορία πολιτικής και πολιτισμών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8202-21-3
Book pages: 
358
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γκάιλς Μίλτον γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμσιρ το 1966 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι ιστορικός και συγγραφέας των επιτυχιών "The Riddle and the Knight", "White Gold", "Samurai William", καθώς και του βιβλίου "Χαμένος παράδεισος" (Μίνωας, 2008), το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης και έχει ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Ακόμα, έχει γράψει τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του Αλεξάντρα.
Επίσης είναι δημοσιογράφος και ειδικεύεται στην ιστορία των ανακαλύψεων και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις περισσότερες βρετανικές εφημερίδες καθώς επίσης και σε πολλές ξένες. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Ανατολή.
Ζει στο νότιο Λονδίνο με τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μίλτον και για εκτενή βιβλιογραφία επισκεφτείτε τον ιστότοπό του www.gilesmilton.com, καθώς και το blog surviving-history-blogspot.com, όπου σε εβδομαδιαία βάση δημοσιεύει παράξενα και λιγότερο γνωστά γεγονότα και περιστατικά της Ιστορίας.

Subtitle: 
Ιστορία πολιτικής και πολιτισμών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8202-21-3
Book pages: 
358
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο