Product

Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντου

Product

Ο ελληνισμός της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης

Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας κατά τον μεσαίωνα

Κωδικός:
98988
Description: 

Η παρούσα μελέτη έχει σκοπόν την σύντομον επισκόπισην της πολιτικής ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τον μεσαίωνα μετά της συσχετίσεως προς την κυριωτάτην νεωτέραν βιβλιογραφίαν. Δεν απευθύνεται προς τους ειδικούς, αλλά προς τους λογίους, οι οποίοι καταγινόμενοι με τα σχετικά ζητήματα της Μικράς Ασίας αγνοούσι συνήθως τα νεώτερα βοηθήματα· αναπληροί εν μέρει και την έλλειψιν ειδικής βιβλιογραφίας περί της Μικράς Ασίας, της οποίας άλλως ο όγκος είναι τόσον μέγας, ώστε καταντά έργον μικροτέρου χρόνου.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η παρούσα μελέτη έχει σκοπόν την σύντομον επισκόπισην της πολιτικής ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τον μεσαίωνα μετά της συσχετίσεως προς την κυριωτάτην νεωτέραν βιβλιογραφίαν. Δεν απευθύνεται προς τους ειδικούς, αλλά προς τους λογίους, οι οποίοι καταγινόμενοι με τα σχετικά ζητήματα της Μικράς Ασίας αγνοούσι συνήθως τα νεώτερα βοηθήματα· αναπληροί εν μέρει και την έλλειψιν ειδικής βιβλιογραφίας περί της Μικράς Ασίας, της οποίας άλλως ο όγκος είναι τόσον μέγας, ώστε καταντά έργον μικροτέρου χρόνου. Αλλ' η σχετική αναφορά προς τα κυριώτατα βοηθήματα εν τη παρούση μελέτη επιτρέπει εν τω μέλλοντι, παρεχομένου του αναγκαίου χρόνου, και την αναθεώρησιν των ειδικών περί Μικράς Ασίας βιβλίων του Texter και Le Bas κατά τας σημερινάς ανάγκας. Παρά την συντομίαν της είναι χρήσιμος η παρούσα μελέτη, διότι προσφέρει ειδήσεις και οδηγίας όχι προσιτάς εις τους πολλούς, χωρίς να επαναλάβει το μεταφρασθέν μάλιστα βιβλίον του Le Bas. (Πρόλογος)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8351-08-1
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Κωνσταντίνος Άμαντος (1874-1960) ήταν καθηγητής βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε όμως καταγωγή από τη Χίο. Σπούδασε ιστορία και φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Βερολίνου. Το διάστημα 1904-1914 εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση και το διάστημα 1914-1924 στη σύνταξη του Ιστορικού Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσας ως διευθυντής του. Την περίοδο 1925-1939 δίδαξε ως τακτικός καθηγητής της Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1926 τοποθετήθηκε μεταξύ των πρώτων μελών της Ακαδημίας Αθηνών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8351-08-1
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο