Product

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι

Product

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι

Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι

Κωδικός:
141666
Description: 

Η Κόνστανς ζει παγιδευμένη σ' ένα γάμο χωρίς αγάπη με τον ψυχρό, απόμακρο λόρδο Τσάτερλι, που επέστρεψε από τον πόλεμο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Χωρίς σχεδόν να το θέλει, αρχίζει να ερωτεύεται τον θηροφύλακα των κτημάτων τους, τον αινιγματικό Όλιβερ Μέλορς. Ενάντια στην ηθική της κοινωνίας, ενάντια στη χαώδη ταξική τους διαφορά, οι δυο τους ξεκινούν μια σχέση πέρα ως πέρα απαγορευμένη -μια σχέση σκανδαλώδη...

4,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Κόνστανς ζει παγιδευμένη σ' ένα γάμο χωρίς αγάπη με τον ψυχρό, απόμακρο λόρδο Τσάτερλι, που επέστρεψε από τον πόλεμο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Χωρίς σχεδόν να το θέλει, αρχίζει να ερωτεύεται τον θηροφύλακα των κτημάτων τους, τον αινιγματικό Όλιβερ Μέλορς. Ενάντια στην ηθική της κοινωνίας, ενάντια στη χαώδη ταξική τους διαφορά, οι δυο τους ξεκινούν μια σχέση πέρα ως πέρα απαγορευμένη -μια σχέση σκανδαλώδη... "Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι" τυπώθηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία το 1928, σε μια ιδιωτική έκδοση. Το εξαιρετικά τολμηρό για την εποχή θέμα του και οι αισθησιακές περιγραφές του προκάλεσαν σάλο και το βιβλίο παρέμεινε απαγορευμένο στις ΗΠΑ μέχρι το 1959 και μέχρι το 1960 στην Αγγλία, όπου μάλιστα ο οίκος Penguin οδηγήθηκε αρχικά σε δίκη για την έκδοσή του. Σήμερα, ομόφωνα πλέον αναγνωρισμένο ως ένα από τα σημαvτικότερα έργα του 20ού αιώνα, το μυθιστόρημα του Ντ.Χ. Λόρενς παραμένει ένας γοητευτικός ύμνος στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τη χαρά της ζωής.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-620-190-2
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
19χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς γεννήθηκε στο Ίστγουντ του Νότινγκχαμσαϊρ το 1885. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1911. Πολυταξιδεμένος, έζησε στην Ιταλία (Φλωρεντία), την Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Γαλλία. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι: "Το άσπρο παγόνι" (1911), "Γιοι και εραστές" (1913), "Ερωτευμένες γυναίκες" (1921), "Το φτερωτό φίδι" (1926) και "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι" (1928). Το τελευταίο προκάλεσε σκάνδαλο και η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε για πολλά χρόνια στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Την ίδια τύχη είχε και το "Ουράνιο τόξο" (1915). Η καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού και των πουριτανικών ηθών της εποχής του, προκάλεσε στον Ντ. Χ. Λόρενς προβλήματα και αντιδικίες με τη λογοκρισία και το λογοτεχνικό κατεστημένο αλλά δεν εμπόδισε το έργο του να πάρει μια θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Σήμερα, θεωρείται κλασικός συγγραφέας, ενώ οι καινούργιες ερμηνείες των γραπτών του διαδέχονται η μία την άλλη. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλογραφία του δημοσιεύτηκε το 1932 με επιμέλεια του Άλντους Χάξλεϊ. Πέθανε στην Προβηγκία το 1930.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-620-190-2
Book pages: 
236
Book Dimensions: 
19χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο