Product

Ο θάνατος ενός γκουρού

Product

Ο θάνατος ενός θεού

Ο θάνατος ενός γονιού

Κωδικός:
92375
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ενώ βρισκόμαστε στα πιο δραστήρια χρόνια της ζωής και της σταδιοδρομίας μας, τη στιγμή που πολλοί από μας αρχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα δικά μας γερατειά, είναι πιθανό να χάσουμε ένα γονιό - και όσο κοινό, ακόμη και αναμενόμενο, μπορεί να είναι ένα τέτοιο γεγονός, οι επιπτώσεις του μπορεί να είναι συνταρακτικές.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ενώ βρισκόμαστε στα πιο δραστήρια χρόνια της ζωής και της σταδιοδρομίας μας, τη στιγμή που πολλοί από μας αρχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα δικά μας γερατειά, είναι πιθανό να χάσουμε ένα γονιό - και όσο κοινό, ακόμη και αναμενόμενο, μπορεί να είναι ένα τέτοιο γεγονός, οι επιπτώσεις του μπορεί να είναι συνταρακτικές. Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο που παρουσιάζει ξεκάθαρα και κατανοητά τι σημαίνει ο θάνατος ενός γονιού για τους περισσότερους ενήλικες - πώς λειτουργεί σαν κρίσιμη καμπή στη συναισθηματική, κοινωνική και προσωπική μας ζωή. Αντλώντας υλικό από τη δική της ρηξικέλευθη έρευνα, συνεντεύξεις σε βάθος και στοιχεία που έχει συλλέξει, η Dr. Debra Umberson διερευνά τους κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που καθορίζουν το πώς θα μας επηρεάσει αυτή η σημαντική απώλεια - σαν μια προσωπική κρίση ή σαν μια ευκαιρία για υγιή αλλαγή. Το βιβλίο της δείχνει πως η ενήλικες, που πολύ απέχουμε από το να είμαστε οι "ολοκληρωμένες" υπάρξεις που νομίζαμε πως είμαστε, μπορούμε να υποστούμε βαθιά μεταμόρφωση με το θάνατο ενός γονιού - ως προς τις πεποιθήσεις, τη συμπεριφορά, τους στόχους, την αίσθηση του εαυτού μας-, μεταμόρφωση με τρόπους που θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.
Subtitle: 
Μετάβαση σε μια νέα ενήλικη ταυτότητα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8552-13-3
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Debra Umberson είναι καθηγήτρια και κάτοχος της Έδρας της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν. Η έρευνά της για το "Θάνατο ενός γονιού" υποστηρίχθηκε με τη χορηγία πρώτης ανεξάρτητης έρευνας από Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γεροντική Ηλικία. Ως πρώην κοινωνική λειτουργός, έχει εργαστεί με ετοιμοθάνατους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Έχει γράψει τριάντα έξι άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με τις οικογενειακές σχέσεις και την υγεία και δίνει διαλέξεις πάνω στα θέματα του θανάτου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Subtitle: 
Μετάβαση σε μια νέα ενήλικη ταυτότητα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8552-13-3
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο