Product

Ο θάνατος του λόρδου Έντγκαρ

Product

Ο θάνατος του Μέδικου

Ο θάνατος του Μαθουσάλα

Κωδικός:
95232
Description: 

"Ο Θάνατος του Μαθουσάλα" περιλαμβάνει είκοσι διηγήματα του μεγάλου Νομπελίστα συγγραφέα, διηγήματα που πλάθουν έναν κόσμο μυθικό και μαγικό, αναλύοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης και αναζητώντας απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα. Στο ομότιτλο διήγημα, ο Σίνγκερ, μέσα από την ιστορία του Μαθουσάλα, διεισδύει στο χάος, για να αποδείξει πως καταστροφή και δημιουργία είναι αλληλένδετες. Στον "Εβραίο από τη Βαβυλώνα", το καλό με το κακό συνυπάρχουν σε μια μάχη μέχρις εσχάτων.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο Θάνατος του Μαθουσάλα" περιλαμβάνει είκοσι διηγήματα του μεγάλου Νομπελίστα συγγραφέα, διηγήματα που πλάθουν έναν κόσμο μυθικό και μαγικό, αναλύοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης και αναζητώντας απαντήσεις σε αιώνια ερωτήματα. Στο ομότιτλο διήγημα, ο Σίνγκερ, μέσα από την ιστορία του Μαθουσάλα, διεισδύει στο χάος, για να αποδείξει πως καταστροφή και δημιουργία είναι αλληλένδετες. Στον "Εβραίο από τη Βαβυλώνα", το καλό με το κακό συνυπάρχουν σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Στον "Οικογενειακό φίλο" η απιστία είναι ευπρόσδεκτη μορφή απόλαυσης, ενώ στην "Παγίδα" λειτουργεί ως καταστροφική λύτρωση και στο "Μάτι της πύλης" ως μοιραίος καταλύτης. Στον "Ερημίτη", η μοναξιά γίνεται το τίμημα της αμαρτίας, στην "Πικρή αλήθεια" η αποφυγή της αμαρτίας οδηγεί στη μοναξιά, ενώ στο "Μεταμφιεσμένο" η αμαρτία απελευθερώνεται. Στο "Θαμπωμένο" ο έρωτας είναι τυφλός και στην "Ταφή στη θάλασσα" θανατηφόρος. Από τις αριστουργηματικές συλλογές διηγημάτων του 20ού αιώνα.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3953-8
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ γεννήθηκε το 1902 στο Leoncin της Πολωνίας, από πατέρα ραββίνο και μάνα κόρη ραββίνου. Το 1935 μετανάστευσε στην Αμερική, όπου και έζησε μέχρι το θάνατό του, το 1991, στη Φλόριντα, σε ηλικία 88 ετών. Το 1978 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα και παιδικά βιβλία. Όλο το έργο του είναι γραμμένο στα γίντις, τη γλώσσα των ασκενάζι Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης. Ο κόσμος των μυθιστορημάτων και των διηγημάτων του είναι ο κόσμος των Εβραίων που μιλούν γίντις, είτε αυτοί ζουν σε κάποια πολίχνη της Πολωνίας είτε ζουν στις εβραϊκές συνοικίες της Νέας Υόρκης.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3953-8
Book pages: 
241
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο