Product

Ο θρησκευτικός και εθνικός πλουραλισμός της νέας κοινωνίας του κόσμου

Product

Ο θρησκευτικός μισογυνισμός

Ο θρησκευτικός και ο ιδιωτικός βίος των αρχαίων Ελλήνων

Κωδικός:
67912
Description: 

Ο θρησκευτικός βίος πέρασε από αρκετές φάσεις, απορρίπτοντας λατρευτικές εκδηλώσεις, αλλά κυρίως απορροφώντας και αφομοιώνοντας άλλες. Στην πορεία του αυτή δημιουργήθηκαν λατρευτικά κέντρα.
Στη διαδικασία εμπλέκονταν οι θεοί και οι θεές, που κάλυπταν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, γίνονταν ταχυδρόμοι των εντολών του Δία, είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη, με τα προβλήματα των ανθρώπων.

8,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο θρησκευτικός βίος πέρασε από αρκετές φάσεις, απορρίπτοντας λατρευτικές εκδηλώσεις, αλλά κυρίως απορροφώντας και αφομοιώνοντας άλλες. Στην πορεία του αυτή δημιουργήθηκαν λατρευτικά κέντρα. Στη διαδικασία εμπλέκονταν οι θεοί και οι θεές, που κάλυπταν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, γίνονταν ταχυδρόμοι των εντολών του Δία, είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη, με τα προβλήματα των ανθρώπων. Μεταβολές υπήρξαν και στον τρόπο θυσίας, καθώς και τα θύματά τους, ήτοι το ζώο που θα θυσίαζαν, ο βωμός και τα άλλα σύνεργα, όπως είναι τα αγγεία με ορισμένο περιεχόμενο, που κάλυπταν τη διαδικασία της τελετής. Τα κορυφαία πρόσωπα, ήτοι ο ιερέας ή η ιέρεια, που έπαιρναν μέρος στην ιεροπραξία, ντυμένα ή στεφανωμένα, αλλά και η πομπή που ακολουθούσε, για να τιμήσουν τον προστάτη θεό ή την προστάτισσα θεά. Καθώς θα διαβάζεις αυτό το βιβλίο, μη σταματήσεις να σκέπτεσαι, ποια απ' αυτά τα στοιχεία επιβιώνουν και σήμερα με άλλο όνομα. Το πρόβλημα είναι, αν εσύ ο αναγνώστης, θα κρίνεις, θα συγκρίνεις, θα κάνεις τον κόπο να σκεφτείς. Το βιβλίο αυτό, σου έδωσε απλώς κάποιο ερέθισμα. Από 'κει και πέρα υπάρχεις εσύ...
Subtitle: 
Πολιτιστικά δρώμενα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-01-2
Book pages: 
186
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πελόπη Λέσβου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ίδιος περηφανεύεται για την προσφορά του ως δασκάλου. Δεν είναι λίγοι οι πάλαι ποτέ μαθητές του που τον τιμούν με τις επισκέψεις τους.
Ιστορικός λαμπρός, με οξυδέρκεια στις κρίσεις και κυρίως με αντικειμενικότητα στη σκέψη, αλλά και γλωσσολόγος άριστος με ενδεικτικό έργο του: "Ετυμολογικές Αναζητήσεις".
Επίσης, εκτός από ιστορικά και γλωσσικά βιβλία, έχει συγγράψει και φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά.
Επιπλέον, έχει επιμεληθεί πολύτομα έργα και εγκυκλοπαίδειες.

Subtitle: 
Πολιτιστικά δρώμενα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-01-2
Book pages: 
186
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο