Product

Ο καιρός των χρυσανθέμων

Product

Ο καιρός, φτιάχνω τον δικό μου μετεωρολογικό σταθμό

Ο καιρός, το κλίμα και η σχέση τους με το περιβάλλον

Κωδικός:
62245
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό προτείνονται μικρές έρευνες-συνθετικές εργασίες με σκοπό την εξέταση και την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, της έννοιας του κλίματος, της πρόγνωσης του καιρού, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον, με παράλληλη εκτίμηση των στοιχείων των φυσικών επιστημών, της ιστορίας, της οικονομίας και της αισθητικής. Υπάρχουν επίσης προτάσεις για νοητικές δραστηριότητες και πειραματικές ασκήσεις, κατασκευή μετεωρολογικών οργάνων, καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων με τη μορφή των νέων τεχνολογιών κ.ά.

6,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό προτείνονται μικρές έρευνες-συνθετικές εργασίες με σκοπό την εξέταση και την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, της έννοιας του κλίματος, της πρόγνωσης του καιρού, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον, με παράλληλη εκτίμηση των στοιχείων των φυσικών επιστημών, της ιστορίας, της οικονομίας και της αισθητικής. Υπάρχουν επίσης προτάσεις για νοητικές δραστηριότητες και πειραματικές ασκήσεις, κατασκευή μετεωρολογικών οργάνων, καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων με τη μορφή των νέων τεχνολογιών κ.ά. Γίνεται, δηλαδή, μια προσπάθεια δημιουργικής οικοδόμησης της γνώσης των παιδιών και εξοικείωσής τους με τις διαδικασίες της επιστημονικής μεθοδολογίας.
Subtitle: 
Προτάσεις για συνθετικές και δημιουργικές εργασίες στα πλαίσια των φυσικών επιστημών και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-460-460-0
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δήμητρα Σπυροπούλου-Κατσάνη είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard. Είναι καθηγήτρια Β/βάθμιας εκπαίδευσης και έχει διδάξει σε γυμνάσια και λύκεια από το 1979. Το 1989 αποσπάστηκε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στον Τομέα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος μέχρι το 1997. Συμμετέχει σε επιμορφωτικά προγράμματα των ΠΕΚ που αφορούν την επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα Φυσικής, Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Συμμετέχει επίσης στο Πρόγραμμα Εξομοίωσης με τίτλο "Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της Αθήνας. Άρθρα της σχετικά με τη διδακτική των φυσικών επιστημών έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Subtitle: 
Προτάσεις για συνθετικές και δημιουργικές εργασίες στα πλαίσια των φυσικών επιστημών και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-460-460-0
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο