Product

Ο καφές

Product

Ο καφές και η δημοκρατία

Ο καφές

Κωδικός:
85624
Description: 

Ο καφές, αυτό το φαινομενικά τόσο γνώριμο καθημερινό ρόφημα, είναι στην πραγματικότητα, ένας άγνωστος που αξίζει να γνωρίσουμε την περιπετειώδη και πλούσια σε εξωτικά αρώματα ιστορία του.
Ο οδηγός αυτός εξιστορεί τις περιπέτειες του "καφεδάκου" μας από τη γέννησή του στην "ευδαίμονα Αραβία" μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει να παίζει πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, και περιγράφει τις μεταμορφώσεις του από τον πολύτιμο κόκκο μέχρι την ψιλοαλεσμένη σκόνη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο καφές, αυτό το φαινομενικά τόσο γνώριμο καθημερινό ρόφημα, είναι στην πραγματικότητα, ένας άγνωστος που αξίζει να γνωρίσουμε την περιπετειώδη και πλούσια σε εξωτικά αρώματα ιστορία του. Ο οδηγός αυτός εξιστορεί τις περιπέτειες του "καφεδάκου" μας από τη γέννησή του στην "ευδαίμονα Αραβία" μέχρι σήμερα, που έχει φτάσει να παίζει πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο σε πολλές χώρες της Ανατολής και της Δύσης, και περιγράφει τις μεταμορφώσεις του από τον πολύτιμο κόκκο μέχρι την ψιλοαλεσμένη σκόνη. Η συγκομιδή, η επεξεργασία, οι πολυάριθμες συνταγές ανά τον κόσμο κάνουν τον "κάουα" αντικείμενο ποικίλων τελετουργιών παραγωγής και κατανάλωσης. Η συγγραφέας μάς καλεί λοιπόν να ανακαλύψουμε όλες αυτές τις διαφορές, τις λεπτομέρειες και τις αμέτρητες ονομασίες προέλευσης του καφέ μέσα από ένα ταξίδι που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των αρωμάτων και των γεύσεών του. Ιστορικό και πολιτιστικό πανόραμα, οδηγός γευσιγνωσίας, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του καφέ, που τελειώνοντας την ανάγνωσή του θα διακρίνουν πλέον μέσα στο φλυτζάνι τους μαγευτικά τοπία.
Subtitle: 
Ένας πλήρης οδηγός
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1034-0
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής, η Αννί Περριέ - Ρομπέρ έχει γράψει πάνω από τριάντα έργα που αναφέρονται στην ιστορία και στις παραδόσεις των διατροφικών προϊόντων. Οι έρευνές της την οδήγησαν στη μελέτη της ζάχαρης, του μελιού, των γλυκών, της σοκολάτας, του τσαγιού, και τέλος... του καφέ.

Subtitle: 
Ένας πλήρης οδηγός
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-16-1034-0
Book pages: 
288
Book Dimensions: 
22χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο