Product

Ο κόσμος της γοργόνας

Product

Ο κόσμος της εξοχής

Ο κόσμος της διαφήμισης στη Βιομηχανική Επιθεώρηση 1956-1965

Κωδικός:
92737
Description: 

Ανατρέχοντας στις διαφημίσεις που καταχωρίζονται, κυρίως στον οικονομικό τύπο της εποχής, αναρωτιέται κανείς αν οι διαφημίσεις αυτές απευθύνονται στην ίδια κοινωνία που μόλις πριν από λίγα χρόνια έζησε τα σκοτεινά χρόνια της κατοχής και τον ακόμη πιο σκοτεινό εμφύλιο σπαραγμό. Οι διαφημίσεις αντανακλούν, ίσως, τη διάθεση της κοινωνίας να ξεχάσει, να ατενίσει με αισιόδοξη προοπτική το μέλλον, να γευτεί καινούργια πράγματα που είχε στερηθεί -ή/και δεν είχε καθόλου την πολυτέλεια να σκεφτεί- τα προηγούμενα χρόνια.

13,69 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ανατρέχοντας στις διαφημίσεις που καταχωρίζονται, κυρίως στον οικονομικό τύπο της εποχής, αναρωτιέται κανείς αν οι διαφημίσεις αυτές απευθύνονται στην ίδια κοινωνία που μόλις πριν από λίγα χρόνια έζησε τα σκοτεινά χρόνια της κατοχής και τον ακόμη πιο σκοτεινό εμφύλιο σπαραγμό. Οι διαφημίσεις αντανακλούν, ίσως, τη διάθεση της κοινωνίας να ξεχάσει, να ατενίσει με αισιόδοξη προοπτική το μέλλον, να γευτεί καινούργια πράγματα που είχε στερηθεί -ή/και δεν είχε καθόλου την πολυτέλεια να σκεφτεί- τα προηγούμενα χρόνια. Θέλει να καρπωθεί τα αγαθά της ειρήνης, μια υπόσχεση που έφερνε μαζί της η νέα δεκαετία. [...]
Subtitle: 
Μια δεκαετία στην υπηρεσία των καταναλωτών: Ημερολόγιο 2004
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87808-2-9
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Γεωργία Πανσεληνά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, 1991), εξ αρχής κινήθηκε ερευνητικά σε δύο επιστημονικά πεδία: τη βυζαντινή (κυρίως ύστερη) και τη νεότερη ιστορία (κατά βάση οικονομική). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στην οικονομική και κοινωνική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ενώ ασχολήθηκε με θέματα οργάνωσης αρχείων, προστασίας και συντήρησης υλικού. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Από το 1994 ανέλαβε ένα πρόγραμμα, ετήσιας διάρκειας, αρχειοθέτησης και καταγραφής μίας αρχειακής σειράς στο περιοδικό Βιομηχανική Επιθεώρηση (σήμερα υπό την επωνυμία Οικονομική). Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε έως το καλοκαίρι του 2011, επί 17 συναπτά έτη, έχοντας συγκροτήσει/οργανώσει πλέον το Αρχείο Βοβολίνη, το οποίο και διηύθυνε.
Το Αρχείο Βοβολίνη, εν γένει, είναι προσβάσιμο στην έρευνα, αποτελεί πηγή οικονομικών και πολιτικών τεκμηρίων για την ελληνική ιστορία και αξιοποιείται είτε εκδοτικά είτε διοργανώνοντας ή/και συμμετέχοντας σε εκθέσεις και σε ερευνητικά προγράμματα (για περισσότερες πληροφορίες, βλ. www.economia.gr). Σημειώνεται ότι η αρχειακή ενότητα που αφορά στο Μεγάλο Ελληνικόν Βιογραφικόν Λεξικόν έχει κατατεθεί από το 2012 στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και ο κατάλογος των 2.656 φακέλων (τον οποίο συνέταξε) έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (www.asca.edu.gr).
Ταυτόχρονα, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των εκδόσεων είτε ως συντάκτρια είτε ως επιμελήτρια/σύμβουλος βιβλίων. Υπογραμμίζουμε ότι από την πρώτη ενασχόλησή της με τα εκδοτικά, το 1997 και έκτοτε, συμμετείχε σε όλη την παραγωγή του βιβλίου: πολλές φορές από την κατάθεση της πρότασης και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό έως τον τελικό εκτυπωτικό έλεγχο.

Subtitle: 
Μια δεκαετία στην υπηρεσία των καταναλωτών: Ημερολόγιο 2004
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87808-2-9
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο