Product

Ο Μητροπολίτης Αθηνών Γερμανός Καλλιγάς

Product

Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Ειρηναίος

Ο μητροπολίτης και η άθεη

Κωδικός:
105074
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η συζήτηση του Μητροπολίτη Αντωνίου (Bloom) με τη Μαργκανίτα Λάσκι μεταδόθηκε από το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τον Ιούλιο του 1970 σε δύο συνέχειες και με τρόπο πρωτότυπο: στην πρώτη τους συνάντηση η Μ. Λάσκι έθετε τα ερωτήματα και ο Μητρ. Αντώνιος απαντούσε· στη δεύτερη, έγινε το αντίστροφο.

7,07 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η συζήτηση του Μητροπολίτη Αντωνίου (Bloom) με τη Μαργκανίτα Λάσκι μεταδόθηκε από το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τον Ιούλιο του 1970 σε δύο συνέχειες και με τρόπο πρωτότυπο: στην πρώτη τους συνάντηση η Μ. Λάσκι έθετε τα ερωτήματα και ο Μητρ. Αντώνιος απαντούσε· στη δεύτερη, έγινε το αντίστροφο. Αν ο Έλληνας αναγνώστης επιχειρήσει να προσεγγίσει τη συζήτηση του Μητρ. Αντωνίου και της Μ. Λάσκι με τη λογική των τηλεοπτικών "παραθύρων", της άγονης αντιπαράθεσης και των παράλληλων μονολόγων, τότε σίγουρα θα ξαφνιαστεί. Κι αυτό γιατί η συζήτηση των δύο αυτών ανθρώπων δεν έχει τίποτα από τον πρωτογονισμό της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας. Αντίθετα, ο αναγνώστης διαπιστώνει δύο συνομιλητές σπάνιου ήθους και ακεραιότητας που διατυπώνουν τις απόψεις τους με τιμιότητα και ευθύτητα.
Subtitle: 
Μια συζήτηση του μητροπολίτη Αντωνίου (Bloom) με τη Μαργκανίτα Λάσκι
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88738-6-Χ
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
17χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ, κατά κόσμον Αντρέι Μπορίσοβιτς Μπλουμ, γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1914 από οικογένεια διπλωματών και στρατιωτικών. Έζησε για κάποιο διάστημα της παιδικής του ηλικίας στην Περσία και κατόπιν (μετά τη ρωσική επανάσταση του 1917) στη Γαλλία.
Σπούδασε ιατρική, ειδικεύτηκε στη χειρουργική και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ογκολογία. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου υπηρέτησε στο γαλλικό στρατό και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της γαλλικής αντίστασης, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως χειρουργός.
Το 1943 εκάρη μοναχός. Το 1948 μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο στην Αδελφότητα του Αγίου Σεργίου. Το 1956 διορίστηκε εφημέριος της ρωσικής ενορίας του Λονδίνου και το 1957 χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Πέντε χρόνια αργότερα διορίστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας Αρχιεπίσκοπος και Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, ενώ το 1966 ο θρόνος του ανυψώθηκε σε Μητροπολιτικός. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Subtitle: 
Μια συζήτηση του μητροπολίτη Αντωνίου (Bloom) με τη Μαργκανίτα Λάσκι
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88738-6-Χ
Book pages: 
107
Book Dimensions: 
17χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο