Product

Ο μυστικός ποιητής Maulana Jalaladdin Rumi και η διδασκαλία του

Product

Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών

Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ

Κωδικός:
34927
Manufacturer: 
Description: 

Βρισκόμαστε κάπου στη Λατινική Αμερική, σε μια χώρα φανταστική που θα μπορούσε να είναι αληθινή, και παρακολουθούμε τη ζωή και τις περιπέτειες κάποιων προσώπων φανταστικών που θα μπορούσαν να είναι αληθινά. Ο δον Εμμανουέλ, άνθρωπος μεγαλόκαρδος και χωρατατζής, αψηφά τους κανόνες της αριστοκρατίας και κάνει παρέα με τους φτωχούς χωρικούς. Η δόνια Κονστάντσα, σύζυγος πλούσιου γαιοκτήμονα, ξεφυλλίζει βαριεστημένα παλιά περιοδικά μόδας. Ο στρατηγός Φουέρτε με τα ιπποτικά του πιστεύω πέφτει θύμα των ανταρτών. Η Ρεμέδιος, νέα, όμορφη και αποφασιστική, ηγείται με θάρρος της ομάδας των ανταρτών.

8,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Βρισκόμαστε κάπου στη Λατινική Αμερική, σε μια χώρα φανταστική που θα μπορούσε να είναι αληθινή, και παρακολουθούμε τη ζωή και τις περιπέτειες κάποιων προσώπων φανταστικών που θα μπορούσαν να είναι αληθινά. Ο δον Εμμανουέλ, άνθρωπος μεγαλόκαρδος και χωρατατζής, αψηφά τους κανόνες της αριστοκρατίας και κάνει παρέα με τους φτωχούς χωρικούς. Η δόνια Κονστάντσα, σύζυγος πλούσιου γαιοκτήμονα, ξεφυλλίζει βαριεστημένα παλιά περιοδικά μόδας. Ο στρατηγός Φουέρτε με τα ιπποτικά του πιστεύω πέφτει θύμα των ανταρτών. Η Ρεμέδιος, νέα, όμορφη και αποφασιστική, ηγείται με θάρρος της ομάδας των ανταρτών. Ο Αουρέλιο, πιστός στις παραδόσεις των Ινδιάνων, είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί το στρατό για το θάνατο της κόρης του. Η Παρλαντσίνα κι ο Φεντερίκο ερωτεύονται και η αγάπη τους φαίνεται ικανή να νικήσει ακόμα και το θάνατο. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους απολαυστικούς ήρωες του ανεξάντλητου Λουί ντε Μπερνιέρ και το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μέρος της λατινικοαμερικάνικης τριλογίας του. Ένα βιβλίο που κινείται ανάμεσα στο τραγικό και στο γελοίο, στο σοβαρό και στο κωμικό, την πολιτική σάτιρα και το μαγικό ρεαλισμό. Ένα βιβλίο "ζουμερό και τροπικό, γεμάτο από τα χρώματα της Λατινικής Αμερικής".
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-274-323-9
Book pages: 
466
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λουί Ντε Μπερνιέρ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Έζησε αρκετό διάστημα στην Κολομβία δουλεύοντας ως δάσκαλος τα πρωινά, ενώ τα απογεύματα φρόντιζε κοπάδια με ζώα. Στη συνέχεια έκανε διάφορα επαγγέλματα, όπως μηχανικός αυτοκινήτων και αρχιτέκτονας κήπων. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αγγλία και ασχολείται με τη συγγραφή. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ενώ ο ίδιος είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 20 καλύτερων Άγγλων μυθιστοριογράφων το 1993. Τα δύο πρώτα μυθιστορήματα της λατινοαμερικανικής τριλογίας του ("Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ"/"The War of Don Emmanuel's Nether Parts", 1990, και "Ο Σενιόρ Βίβο και ο άρχοντας της κόκας"/"Senor Vivo and the Coca Lord", 1991), τιμήθηκαν με το βραβείο Commonwealth Writers Prize. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"/"Captain Corelli's Mandolin", 1994, που απετέλεσε διεθνή επιτυχία, με ενθουσιώδη υποδοχή κριτικής και κοινού. To 2001 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Τζον Μάντεν, με γυρίσματα που έγιναν στην Κεφαλλονιά και τους Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπι Κρουζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Άλλα μυθιστορήματά του είναι: "Red Dog", 2001, "Birds Without Wings", 2004, "A Partisan's Daughter", 2008, "Notwithstanding: Stories From an English Village", 2009.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-274-323-9
Book pages: 
466
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο