Product

Ο ναυτικός σάκκος

Product

Ο νεαρός Αλέξανδρος

Ο ναυτικός χάρτης

Κωδικός:
73480
Description: 

Ένας ναυτικός χωρίς καράβι, εξορισμένος από τη θάλασσα, γνωρίζει μια παράξενη γυναίκα που έχει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που κάποιοι άντρες θέτουν στον εαυτό τους από καταβολής κόσμου... Κυνηγοί ναυαγίων σε αναζήτηση του φαντάσματος ενός πλοίου που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, προβλήματα γεωγραφικού πλάτους και μήκους των οποίων το μυστικό βρίσκεται κρυμμένο σε παλιές ρότες και ναυτικούς χάρτες, σε ναυτικά μουσεία, σε βιβλιοθήκες...

18,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας ναυτικός χωρίς καράβι, εξορισμένος από τη θάλασσα, γνωρίζει μια παράξενη γυναίκα που έχει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που κάποιοι άντρες θέτουν στον εαυτό τους από καταβολής κόσμου... Κυνηγοί ναυαγίων σε αναζήτηση του φαντάσματος ενός πλοίου που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, προβλήματα γεωγραφικού πλάτους και μήκους των οποίων το μυστικό βρίσκεται κρυμμένο σε παλιές ρότες και ναυτικούς χάρτες, σε ναυτικά μουσεία, σε βιβλιοθήκες... Ποτέ η θάλασσα και η ιστορία, η επιστήμη της πλεύσης, η περιπέτεια και το μυστήριο δεν είχαν συνδυαστεί με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο σ' ένα μυθιστόρημα όσο στο "Ναυτικό χάρτη". Από τον Μέλβιλ ως τον Στήβενσον και τον Κόνραντ, από τον Όμηρο ως τον Πάτρικ Ο' Μπράιαν, η λογοτεχνία της θάλασσας βρίσκεται στις σελίδες αυτής της σαγηνευτικής ιστορίας.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0600-9
Book pages: 
534
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πατάκη". Έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: "Ο δάσκαλος της ξιφασκίας", "Ο πίνακας της Φλάνδρας", "Η λέσχη "Δουμάς" ή η σκιά του Ρισελιέ", "Το αίνιγμα της Σεβίλλης", "Ο ναυτικός χάρτης", "Η βασίλισσα του Νότου", "Ο λοχαγός Αλατρίστε", "Η καθαρότητα του αίματος", "Ο ήλιος της Μπρέντα", "Ο ζωγράφος των μαχών", "Το χρυσάφι του βασιλιά", "Το κίτρινο γιλέκο", "Το τανγκό της παλιάς φρουράς". Από το 2003 είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola, RAE).

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0600-9
Book pages: 
534
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο