Product

Ο πάγκος

Product

Ο παγοπώλης έρχεται

Ο παγκόσμιος ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων

Κωδικός:
121679
Description: 

Το βιβλίο αυτό, με θαυμαστή σαφήνεια και μεθοδικότητα, και στη βάση έγκυρων στατιστικών στοιχείων, δείχνει την θεαματική ανάπτυξη των παγκοσμίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, κυρίως στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Γιατί παρόλο που βλέπουμε την συγκρότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων ήδη από τα μέσα του 18ου αιώνα, είναι μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ και την εξαφάνιση της πόλωσης μεταξύ υπαρκτού σοσιαλισμού και καπιταλισμού που οι παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις αναπτύσσονται κατά γεωμετρικό τρόπο.

23,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό, με θαυμαστή σαφήνεια και μεθοδικότητα, και στη βάση έγκυρων στατιστικών στοιχείων, δείχνει την θεαματική ανάπτυξη των παγκοσμίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, κυρίως στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Γιατί παρόλο που βλέπουμε την συγκρότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων ήδη από τα μέσα του 18ου αιώνα, είναι μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ και την εξαφάνιση της πόλωσης μεταξύ υπαρκτού σοσιαλισμού και καπιταλισμού που οι παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις αναπτύσσονται κατά γεωμετρικό τρόπο. Αν λάβουμε υπόψη μας και την πιο πρόσφατη ανάπτυξη των νέων κοινωνικών κινημάτων που έχουν έναν πιο πολιτικό χαρακτήρα, οδηγούμαστε στην διαπίστωση της συγκρότησης μιας παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών που σταδιακά αλλάζει την ισορροπία ισχύος στο παγκόσμιο σκηνικό. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, περνούμε σταδιακά από ένα κρατοκεντρικό σε ένα σύστημα διεθνών σχέσεων που βασίζεται στην πολυκεντρική διακυβέρνηση.
Subtitle: 
Δυναμική και αδυναμίες στην παγκόσμια διακυβέρνηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-08-0415-Χ
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος A. Φραγκονικολόπουλος είναι αν. καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος της Έδρας Jean Monnet. Σπούδασε Πολιτική και Διακυβέρνηση και πήρε το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Ο παγκόσμιος ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" (Σιδέρης, 2007) και "Ο εκδημοκρατισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης: Μια εισαγωγή στην Κοσμοπολιτική Δημοκρατία" (Σιδέρης 2010). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και κείμενα σε περιοδικά όπως το Global Society (2005), The Round Table (1987), Paradigms (1995), Journal of Contemporary European Studies (2010), Journal of Media and Cultural Politics (2010), Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης (2006) και Ζητήματα Επικοινωνίας (2008). Είναι επίσης συνεπιμελητής του βιβλίου "Transnational Celebrity Activism: Changing the World?" (Intellect, 2011).

Subtitle: 
Δυναμική και αδυναμίες στην παγκόσμια διακυβέρνηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-08-0415-Χ
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο