Product

Ο Πετροτσουλούφης

Product

Ο Πήτερ Παν

Ο πηλιορείτης γιατρός Κώστας Στέλλος

Κωδικός:
119761
Description: 

Ο Δήμος Αγριάς συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάδειξη της ζωής και του έργου σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, αποφάσισε την έκδοση του παρόντος βιβλίου, εκπληρώνοντας έτσι, έστω και με καθυστέρηση 50 ετών, ένα παλιό χρέος προς τον "λαμπρό πολίτη" της Αγριάς, γιατρό και πολιτικό Κώστα Στέλλο.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Δήμος Αγριάς συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάδειξη της ζωής και του έργου σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, αποφάσισε την έκδοση του παρόντος βιβλίου, εκπληρώνοντας έτσι, έστω και με καθυστέρηση 50 ετών, ένα παλιό χρέος προς τον "λαμπρό πολίτη" της Αγριάς, γιατρό και πολιτικό Κώστα Στέλλο. Ο Κώστας Στέλλος προσέφερε τις ιατρικές υπηρεσίες του προς τους κατοίκους της Αγριάς με μοναδικό κριτήριο την αγάπη του για το συνάνθρωπο. Λιτός και αδιάφορος προς το χρήμα άσκησε την Ιατρική, όχι ως βιοποριστικό επάγγελμα αλλά ως καθήκον για τον πάσχοντα. Έζησε και προσέφερε σε μια εποχή δύσκολη για την Ιατρική. Χωρίς οργανωμένο σύστημα περίθαλψης, χωρίς υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και με τις σοβαρές αρρώστιες της εποχής - φυματίωση, τύφο, ελονοσία - να απειλούν την ζωή των ανθρώπων. Με μοναδικά όπλα την επιστημονική του κατάρτιση και την αγάπη του για τον άνθρωπο, προσέφερε στους κατοίκους της Κωμόπολης μας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του, γι' αυτό και τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του η ανάμνηση του δημιουργεί αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους ανεξάρτητα τους κατοίκους της Αγριάς. [...] (απόσπασμα από τον πρόλογο, Στράτος Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Αγριάς)
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-86509-1-7
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αγριά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βασιλεία Γιασιράνη - Κυρίτση γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία από γονείς μικρασιάτες. Τελείωσε το Αρχαιολογικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προσέφερε τις υπηρεσίες της για μικρό χρονικό διάστημα στο Μουσείο του Βόλου. Από το 1975 ως σήμερα υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση. Το 1983 εξέδωσε το βιβλίο "Η Σκύρος του χθες και του σήμερα".
Το 1996 εξέδωσε τον Α΄ τόμο του βιβλίου "Ιστορίες ζωής και θανάτου στο νεκροταφείο του Βόλου" με δαπάνη του πολιτιστικού οργανισμού Ν. Ιωνίας.
Τον Οκτώβριο του 1997 πήρε μέρος στο Γ΄ Διεθνές Συνέδριο Φερών Βελεστίνου Ρήγα και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου προς τιμή του γιατρού Καραμάνη. Συμμετείχε επίσης και στο Β΄ τόμο της εκκλησίας της Ανάληψης με θέμα: "Τα νεκροταφεία του Βόλου, η εκκλησία της Ανάληψης και οι υπηρετήσαντες ιερείς". Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Κουκουβίστα" του συλλόγου Καλοσκοπιτών Φωκίδας παρουσιάζοντας χαρακτήρες προσώπων του χωριού και λαογραφικά θέματα. Έχοντας μικρασιατική φλέβα ασχολείται με τους "επώνυμους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας" τη ζωή των οποίων δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και παρουσιάζει σε διάφορες εκδηλώσεις.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτριος Κυρίτση, απόστρατο Αξιωματικό Πολεμικής Αεροπορίας και μητέρα δύο παιδιών.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-86509-1-7
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αγριά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο