Product

Ο Πορφυρός και η Μπλένια μια φορά

Product

Ο Ποσειδώνας

Ο πορφυρούς κώδιξ των ευαγγελίων Πάτμου και Πετρουπόλεως

Κωδικός:
123127
Manufacturer: 
Description: 

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα (6ος αιώνας) που σώζονται στον ελλαδικό χώρο με κείμενα των Ευαγγελίων.

Ο Κώδικας είναι γραμμένος σε περγαμηνή χρωματισμένη με πορφυρό χρώμα, η γραφή είναι κεφαλαιογράμματη με ασημένιο μελάνι και τα ιερά ονόματα είναι γραμμένα με χρυσό. Εκτός από τη Μονή της Πάτμου, τμήματα του Κώδικα υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης και μερικά φύλλα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στο Βατικανό και σε άλλες βιβλιοθήκες.

550,33 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα (6ος αιώνας) που σώζονται στον ελλαδικό χώρο με κείμενα των Ευαγγελίων. Ο Κώδικας είναι γραμμένος σε περγαμηνή χρωματισμένη με πορφυρό χρώμα, η γραφή είναι κεφαλαιογράμματη με ασημένιο μελάνι και τα ιερά ονόματα είναι γραμμένα με χρυσό. Εκτός από τη Μονή της Πάτμου, τμήματα του Κώδικα υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης και μερικά φύλλα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στο Βατικανό και σε άλλες βιβλιοθήκες. Για πρώτη φορά, στην έκδοση αυτή ο Κώδικας παρουσιάζεται ενοποιημένος και ολοκληρωμένος (279 φύλλα). Εκτός από τον Κώδικα σε ομοιοτυπική αναπαράσταση, το έργο συνοδεύεται από ένα τομίδιο με επιστημονικές αναλύσεις για την ιστορική διαδρομή του χειρογράφου και την κειμενολογική του αξία που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα και μοναδικότητά του.
Book ISBN: 
960-8460-47-6
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
33χ27
Publication Place: 
Αθήνα
Book ISBN: 
960-8460-47-6
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
33χ27
Publication Place: 
Αθήνα