Product

Ο τρίτος αστυφύλακας

Product

Ο τρίτος δίδυμος

Ο τρίτος δειπνοσοφιστής

Κωδικός:
81280
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ως βιβλίο, ο "Τρίτος Δειπνοσοφιστής" είναι μια απόπειρα να ειπωθούν τα ίδια, και αιωνίως επαναλαμβανόμενα, πράγματα, με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει πράγματι και μια άλλη μικρή καινοτομία σ' αυτό το βιβλίο. Είναι οι συχνές αναφορές σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μάγειρες, εστιάτορες και οινοποιούς, για τα έργα των οποίων πρέπει να είμαστε πάντοτε επιφυλακτικοί. Καλές ή κακές, οι επιδόσεις τους δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν οι ίδιες και αύριο. Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν και οι συνθήκες.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Ως βιβλίο, ο "Τρίτος Δειπνοσοφιστής" είναι μια απόπειρα να ειπωθούν τα ίδια, και αιωνίως επαναλαμβανόμενα, πράγματα, με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχει πράγματι και μια άλλη μικρή καινοτομία σ' αυτό το βιβλίο. Είναι οι συχνές αναφορές σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μάγειρες, εστιάτορες και οινοποιούς, για τα έργα των οποίων πρέπει να είμαστε πάντοτε επιφυλακτικοί. Καλές ή κακές, οι επιδόσεις τους δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν οι ίδιες και αύριο. Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν και οι συνθήκες. Σωστότερο, λοιπόν, θα ήταν να διαβασθούν όσες αναφορές γίνονται σ' αυτούς, όχι ως "μια κριτική", ούτως ή άλλως εφήμερης ισχύος, του έργου τους, αλλά ως μια "εικονογράφηση" των επιχειρημάτων που προηγούνται. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η αρχική μου πρόθεση. Στον "Τρίτο Δειπνοσοφιστή" περιέχονται, αυτούσια, τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2003, και ένα ακόμη κείμενο, τα "Ηδυπαθή Παίγνια", που πρωτοδημοσιεύθηκε στο συλλογικό έργο "Χάριν Παιδιάς" από τον Ίκαρο το 2001. Καλοφάγωτα! (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7721-95-0
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρίστος Ζουράρις είναι δικηγόρος και συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
Από το 1989 έως το 1991 δημοσίευε κάθε εβδομάδα γαστρονομικά χρονογραφήματα στην εφημερίδα "Καθημερινή" με το ψευδώνυμο "Δειπνοσοφιστής". (Το ψευδώνύμο είναι δανεισμένο από τον ομώνυμο τίτλο του διάσημου έργου του Αθήναιου - αρχές του 3ου μ.Χ. αιώνα).
Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: "Δειπνοσοφιστ΄ς" (Ίκαρος 1991) και "Ο Δεύτερος Δειπνοσοφιστής" (Ίκαρος 1998). Στα βιβλία αυτά ο Χρίστος Ζουράρις προσεγγίζει την κουζίνα ως ένα σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο που συνδέεται με τον τόπο, την ιστορία, τις ιδέες, τη θρησκεία και τις πολιτιστικές παραδόσεις κάθε λαού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της φυσιογνωμίας της ελληνικής κουζίνας.
Ο Χρίστος Ζουράρις έχει συμμετάσχει σε συνέδρια γαστρονομίας και οινολογίας και είναι μέλος της επιτροπής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που καθορίζει τα κριτήρια για την απονομή ειδικού διακριτικού σήματος στα εστιατόρια που προσφέρουν αυθεντικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7721-95-0
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο