Product

Ο χρυσός και πως να τον αποκτήσετε

Product

Ο χρυσός κλώνος

Ο χρυσός κανόνας για επιλογές σταδιοδρομίας

Κωδικός:
149141
Description: 

Στο βιβλίο αναλύονται περιεκτικά η έννοια και το περιεχόμενο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, ο ρόλος και τα προσόντα των συμβούλων και ο ρόλος των γονέων. Γίνεται συνοπτική αναφορά στην ψυχομετρία και ειδικότερα στη θεωρία του Holland, στα σύγχρονα αυτοματοποιημένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σε θέματα οικονομικής της εργασίας, των επαγγελμάτων, της μετεξέλιξης και των προοπτικών τους, στην αναζήτηση εργασίας, στο βιογραφικό σημείωμα και στη συνέντευξη εργασίας.

14,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αναλύονται περιεκτικά η έννοια και το περιεχόμενο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, ο ρόλος και τα προσόντα των συμβούλων και ο ρόλος των γονέων. Γίνεται συνοπτική αναφορά στην ψυχομετρία και ειδικότερα στη θεωρία του Holland, στα σύγχρονα αυτοματοποιημένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, σε θέματα οικονομικής της εργασίας, των επαγγελμάτων, της μετεξέλιξης και των προοπτικών τους, στην αναζήτηση εργασίας, στο βιογραφικό σημείωμα και στη συνέντευξη εργασίας. Εμπεριέχονται προσομοιώσεις και ασκήσεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ παρέχεται επίσης η δυνατότητα χορήγησης δύο Carrer Gate Test K.17, Plus, που παρουσιάζεται συνοπτικά. Αναλύονται οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα, οι οποίες αποτελούν και τον κεντρικό άξονα του βιβλίου, που στηρίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση, με βάση κυρίως την ψυχολογία και την οικονομική της εργασίας, την κοινωνιολογία των επαγγελμάτων και την παιδαγωγική, ενώ αξιοποιούνται στοιχεία της διοίκησης ανθρώπινων πόρων, της στατιστικής και της επιστήμης των υπολογιστών. Ουσιαστική και πρακτική σημασία έχει η πρωτότυπη έννοια του χρυσού κανόνα για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή επιλογή σπουδών, επαγγελμάτων και σταδιοδρομίας, οι οποίοι πρέπει να παίρνονται πολύ σοβαρά υπόψη στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Γιατί, όπως επισημαίνει ο συγγραφέας το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που το προετοιμάζουν.
Subtitle: 
Σύγχρονος επαγγελματικός προσανατολισμός
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3305-7
Book pages: 
262
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Οικονομική της Εργασίας. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το London School of Economics, MA από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας στις Εργασιακές Σχέσεις και πτυχίο Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πάνω από τριάντα βιβλία και μελέτες του έχουν εκδοθεί από δημόσια ερευνητικά κέντρα, το ΚΕΠΕ, το ΕΚΚΕ, καθώς και από διάφορους εκδοτικούς οίκους, ορισμένα από τα οποία διδάσκονται σε διάφορα πανεπιστήμια και σχολές. Ήταν βασικός συνυπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα του 1981 και συμμετείχε στο στενό κυβερνητικό και πολιτικό πυρήνα της δεκαετίας του 1980, μεταξύ άλλων και ως μέλος του τότε ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Διατέλεσε Διοικητής του ΙΚΑ (1985-1987), Διοικητής του ΟΑΕΔ (1981-1985) και επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας (1989-2004), καθώς και επικεφαλής υπουργικών, κοινοβουλευτικών φορέων και επιτροπών. Είναι πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ) και της Επιστημονικής Εταιρείας Εργασιακών Σχέσεων, μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών που εκδίδουν οι ως άνω φορείς, όπως και του περιοδικού Σπουδαί, ιδρυτικό στέλεχος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.λπ. Συμμετέχει ενεργά σε έρευνες, μελέτες, συνέδρια για την οικονομία, την απασχόληση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, το ανθρώπινο δυναμικό και τις νέες τεχνολογίες. Είναι δημιουργός πρωτότυπων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που χορηγούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς, δίνει πολλές ομιλίες και συμμετέχει σε σεμινάρια για συναφή θέματα. Παίζει κιθάρα, συνθέτει μουσική, έχει συμμετάσχει με έργα του σε εκθέσεις ζωγραφικής. Έχει δύο γιους και μία κόρη.

Subtitle: 
Σύγχρονος επαγγελματικός προσανατολισμός
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3305-7
Book pages: 
262
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο