Product

Οινοτεχνία

Product

Οινούσσες

Οίνου σφραγίς...

Κωδικός:
91848
Description: 

Το Κτήμα Χατζημιχάλη συνεχίζει την προσφορά του στον πολιτισμό του οίνου με μία ακόμη έκδοση, αυτή τη φορά αφιερωμένη στους αρχαίους σφραγιδόλιθους. Πολύτιμοι λίθοι, αναντικατάστατες επιβεβαιώσεις ταυτότητας και αυθεντικότητας παράλληλα, οι σφραγιδόλιθοι διαθέτουν μακρά ιστορική παράδοση. Αποτελούν τα μικρότερα έργα τέχνης που έχουν επιζήσει ακέραια από την αρχαιότητα, ο ρόλος και η σημασία τους όμως είναι γιγάντια.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το Κτήμα Χατζημιχάλη συνεχίζει την προσφορά του στον πολιτισμό του οίνου με μία ακόμη έκδοση, αυτή τη φορά αφιερωμένη στους αρχαίους σφραγιδόλιθους. Πολύτιμοι λίθοι, αναντικατάστατες επιβεβαιώσεις ταυτότητας και αυθεντικότητας παράλληλα, οι σφραγιδόλιθοι διαθέτουν μακρά ιστορική παράδοση. Αποτελούν τα μικρότερα έργα τέχνης που έχουν επιζήσει ακέραια από την αρχαιότητα, ο ρόλος και η σημασία τους όμως είναι γιγάντια. Χρησιμοποιήθηκαν για να δηλώσουν ταυτοπροσωπία, γνησιότητα, νόμιμη υποκατάσταση, διαδοχή, να σημάνουν χαρακτήρα του κατόχου τους ή να τον επιβεβαιώσουν, επιστρατεύθηκαν για τις ανάγκες της ευρύτερης προπαγάνδας, είτε αυτή αφορούσε σε πρόσωπα, είτε σε κράτη. Πολυαγαπημένα αντικείμενα, που δεν καταστρέφονται με το χρόνο, αλλά αντίθετα κληροδοτούνται στις επόμενες γενιές, για να αποτελέσουν τελικά αντικείμενα περιζήτητα από τους συλλέκτες και τους λάτρεις της ιστορίας. [...] (από τον πρόλογο του εκδότη)
Subtitle: 
Ο Διόνυσος και ο κόσμος του στους αρχαίους σφραγιδόλιθους
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-85886-8-5
Book pages: 
133
Book Dimensions: 
24χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο καθηγητής Δρ. Bernhard Overbeck είναι διευθυντής της Βαυαρικής Νομισματικής Συλλογής στο Μόναχο και διδάσκει Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Augsburg. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Emory, στην Ατλάντα των Η.Π.Α. και στο Πανεπιστήμιο του Texas και είναι μέλος του Deutsches Archaologisches Institut και αρκετών νομισματικών ενώσεων. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν σε θέματα αρχαίας νομισματικής ως σημαντική πηγή πληροφόρησης για την αρχαιότητα. Ένα από τα γνωστότερα έργα του είναι η εισαγωγή στη Ρωμαϊκή νομισματική ("Die Romische Munze", Μόναχο 1973), που έγραψαν μαζί με τον J. P. C. Kent (Λονδίνο) και τον Armin U. Stylow (Μόναχο), με φωτογραφίες των Max και Albert Hirmer.

Subtitle: 
Ο Διόνυσος και ο κόσμος του στους αρχαίους σφραγιδόλιθους
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-85886-8-5
Book pages: 
133
Book Dimensions: 
24χ23
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο