Product

Οδηγίες για την παράσταση

Product

Οδηγίες και ψέματα

Οδηγίες για το γάμο ή επί το απλούστερον savoir γαμείν

Κωδικός:
120723
Description: 

Savoir Γαμείν

Ο Γάμος... θεσμός που σε ολοκληρώνει ή μία τρικλοποδιά κοινωνική που όταν τον βιώσεις ανακαλύπτεις πως ήταν μία παγίδα με κακά ξεμπερδέματα;

"Η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου, ήταν όταν ο Τάσος με ζήτησε σε γάμο" και μία άλλη ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου: "όταν πήρα στο χέρι μου το διαζύγιο μου από τον Τάσο, ύστερα από κάποια χρόνια..."
Αν μαζί με τις άδειες του γάμου, το κάθε ζευγάρι έπαιρνε και έναν κατάλογο με τις παρενέργειες του γάμου, πόσοι θα παντρευόντουσαν τελικά;

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Savoir Γαμείν Ο Γάμος... θεσμός που σε ολοκληρώνει ή μία τρικλοποδιά κοινωνική που όταν τον βιώσεις ανακαλύπτεις πως ήταν μία παγίδα με κακά ξεμπερδέματα; "Η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου, ήταν όταν ο Τάσος με ζήτησε σε γάμο" και μία άλλη ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου: "όταν πήρα στο χέρι μου το διαζύγιο μου από τον Τάσο, ύστερα από κάποια χρόνια..." Αν μαζί με τις άδειες του γάμου, το κάθε ζευγάρι έπαιρνε και έναν κατάλογο με τις παρενέργειες του γάμου, πόσοι θα παντρευόντουσαν τελικά; Στο βιβλίο αυτό βρίσκεις βιώματα ανθρώπων που ο γάμος δίδαξε τις διάφορες πλευρές του, είτε καλές είτε κακές και ο αναγνώστης καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Χιλιάδες ώρες ψυχοθεραπείας με άτομα που ζήτησαν από τον Κοινωνικό Ψυχίατρο βοήθεια και υποστήριξη και άλλοι, επιβεβαίωση των συναισθημάτων τους που τους έφτασαν σε απόγνωση. "Ποιοι από τους ανθρώπους μετανοιώνουν στη ζωή;" ερώτηση που είχε τεθεί στον Σωκράτη, τον πιο σοφό από τους σοφούς - και η απάντηση του: "Οι γήμαντες" δηλαδή αυτοί που έχουν παντρευτεί. Είναι γνωστή η παρομοίωση του γάμου με ένα φρούριο, που αυτοί που είναι απ'έξω ζητούν και ονειρεύονται να μπούνε μέσα και αυτοί που είναι μέσα ονειρεύονται και ζητούν απεγνωσμένα να βγουν έξω. Πέρα από τις μουρμούρες και τα παράπονα, δεν παύει διαχρονικά να ισχύει η ευχή που δίδει ο Οδυσσέας στη Ναυσικά, ευχαριστώντας την για την βοήθεια της και στα όσα του παρέσχε: "και εσέ να δώσουν οι θεοί, τα όσα η ψυχή σου θέλει...: Άντρα και σπίτι και όμορφη ομόνοια να χαρίσουν. 'Οτι δεν είναι στη ζωή, λαμπρότερη ευτυχία, παρά αν το σπίτι κυβερνούν με μία μόνη γνώμη, ο άντρας με τη σύντροφο..."
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-93-0048-0
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στο Πορτ - Σάιτ της Αιγύπτου το 1932, νευρολόγος-ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Α.Ε. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Συμβούλιο Ευρώπης, κατ' επανάληψη.
Πολύγλωσσος, υπερεργατικός, με έντονη κοινωνική ευαισθησία, Πρόεδρος από πολλά χρόνια του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας. Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει εννιά βιβλία, επιστημονικού περιεχομένου.
Από τα σημαντικότερα έργα του:
- "Μέθοδοι προοριζόμενες να αντικαταστήσουν τα νοσοκομεία" ( Έρευνα του Συμβουλίου Ευρώπης )
- "Οργάνωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας" ( Πρόταση-εργασία παμψηφεί εγκριθείσα από την Ολομέλεια της Π.Ο.Υ.)
- "Παράγοντες Άγχους στην Ελληνική Οικογένεια" ( Διδακτορική Διατριβή)
- "Νευροσιωγόνοι Γονείς" ( Υφηγεσία)
Το χιούμορ του καυστικό μα καλοπροαίρετο, διεισδύει στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, θέτοντας στη διάθεση του μέσου αναγνώστη του, την πολύχρονη πείρα του, διανθισμένη με φιλοσοφικές, λογοτεχνικές αλλά και βαθιά ανθρώπινες πινελιές.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-93-0048-0
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο