Product

Οδοιπορικά γυναικών στην Ανατολή

Product

Οδοιπορικά της Ρωμιοσύνης

Οδοιπορικά στην Τουρκία

Κωδικός:
97528
Description: 

Ογδόντα χρόνια μετά τις αλγεινές πληθυσμιακές ανακατατάξεις εκατέρωθεν του Αιγαίου, τα σημάδια της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας σ' ολόκληρη σχεδόν την έκταση της σύγχρονης Τουρκίας παραμένουν σαν ανεξίτηλες σφραγίδες μιας πολιτιστικής πορείας αποκομμένης βίαια από τις ιστορικές συγκυρίες, αλλά και τις εθνικές μας αυτοκαταστροφικές τάσεις.

26,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ογδόντα χρόνια μετά τις αλγεινές πληθυσμιακές ανακατατάξεις εκατέρωθεν του Αιγαίου, τα σημάδια της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας σ' ολόκληρη σχεδόν την έκταση της σύγχρονης Τουρκίας παραμένουν σαν ανεξίτηλες σφραγίδες μιας πολιτιστικής πορείας αποκομμένης βίαια από τις ιστορικές συγκυρίες, αλλά και τις εθνικές μας αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αυτό το μνημειακό σκηνικό σε συνδυασμό με τα αισθήματα νοσταλγίας, που μας κληροδότησαν οι ξεριζωμένοι του περασμένου αιώνα, καθιστούν δελεαστική την ιδέα για μια ειρηνική εκστρατεία στην Τουρκία του σήμερα. Η τεχνολογική εξέλιξη, η καλή παροχή τουριστικών υπηρεσιών και η εμφανής φιλική συμπεριφορά των σύγχρονων Τούρκων προς τους Έλληνες επισκέπτες τους, δημιουργούν προϋποθέσεις για εύκολες, ευχάριστες, άνετες και πολύ ενδιαφέρουσες περιοδείες στα μονοπάτια του ελληνικού πολιτισμού, που ιχνογραφούν ολόκληρη την έκταση της γειτονικής μας χώρας.
Subtitle: 
Μονοπάτια του ελληνικού πολιτισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7103-37-8
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χαλκίδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Καλέμης γεννήθηκε στην Ιστιαία της Εύβοιας τον Αύγουστο του 1950 και πέρασε όλα τα μαθητικά του χρόνια στην γενέτειρά του.
Στην Αθήνα ήλθε ως φοιτητής το 1969, όπου σε εποχές δύσκολες αλλά και συνάμα ρομαντικές μέσα σε αγωνιστικό κλίμα γαλουχήθηκε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του και το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, μαζί με την μόνιμη από τότε σύντροφο της ζωής του Φώφη, εισήλθαν πανηγυρικά στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και των εκδόσεων. Ως τεχνικοί επιμελητές αρχικά και εκδότες αργότερα γνωρίστηκαν και συνεργάσθηκαν με την «αφρόκρεμα» των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στις εκδοτικές δραστηριότητες.
Από το 1995 και μετά ο Αλέξανδρος σε συνεργασία πάντα με τη σύζυγο του Φώφη αποφάσισαν να επικεντρώσουν τα εκδοτικά και ερευνητικά τους ενδιαφέροντα στην αγαπημένη τους πατρίδα την Εύβοια. Σε συνεργασία με φορείς της ευβοϊκής Τοτπκής Αυτοδιοίκησης αλλά και σημαντικούς συγγραφείς, ερευνητές και δημοσιογράφους συνέβαλαν στην έκδοση και κυκλοφορία πολλών δεκάδων εντύπων με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση των ευβοϊκών φυσικών και πολιτιστικών θησαυρών.
Ο Αλέξανδρος Καλέμης την τελευταία 10ετία έχει γράψει, δημιουργήσει και κυκλοφορήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με τη συμβολή των «Ευβοϊκών Εκδόσεων Κίνητρο» της συζύγου του, 21 βιβλία για την Εύβοια, ενώ έχει προγραμματίσει την έκδοση αρκετών ακόμη.

Subtitle: 
Μονοπάτια του ελληνικού πολιτισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7103-37-8
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χαλκίδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο