Product

Οδοιπορώ στην πατρίδα

Product

Οδοιπορώ στην πατρίδα

Οδοιπορώ στην πατρίδα

Κωδικός:
110111
Description: 

"Σας εξορκίζω λοιπόν για ύστατη φορά. Υπερασπίστε την πόλη και τον πολιτισμό μας. Υπερασπίστε την Αθήνα και τη Δημοκρατία απ' όλους τους εχθρούς της εσωτερικούς ή εξωτερικούς, Έλληνες ή Βάρβαρους, ιερωμένους ή κοσμικούς, εχθρούς της Δημοκρατίας., κρατήστε αδούλωτη την Πόλη και το λαό της Αθήνας. Μη διστάσετε να διαθέσετε όλους τους θησαυρούς της Ακρόπολης αν χρειαστεί, κι όλον τον διάκοσμο που κοσμεί ναούς, μνημεία, δημόσια μέγαρα, σπίτια μας και γυναίκες μας. Μη λησμονείτε την τελευταία επιδρομή των Βαρβάρων.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Σας εξορκίζω λοιπόν για ύστατη φορά. Υπερασπίστε την πόλη και τον πολιτισμό μας. Υπερασπίστε την Αθήνα και τη Δημοκρατία απ' όλους τους εχθρούς της εσωτερικούς ή εξωτερικούς, Έλληνες ή Βάρβαρους, ιερωμένους ή κοσμικούς, εχθρούς της Δημοκρατίας., κρατήστε αδούλωτη την Πόλη και το λαό της Αθήνας. Μη διστάσετε να διαθέσετε όλους τους θησαυρούς της Ακρόπολης αν χρειαστεί, κι όλον τον διάκοσμο που κοσμεί ναούς, μνημεία, δημόσια μέγαρα, σπίτια μας και γυναίκες μας. Μη λησμονείτε την τελευταία επιδρομή των Βαρβάρων. Είναι κοντά μας το 480 όπου τα ρήμαξαν, τα λεηλάτησαν, τα πυρπόλησαν όλα, από την Ιερή μας Ακρόπολη έως τα πέρατα της Αττικής. Αλλά οι Αθηναίοι πατέρες μας είχαν την ευψυχία ν' αρπάξουν την ελευθερία της λεηλατημένης πατρίδας από του Ξέρξη τα δόντια, δίνοντας του μάθημα που οι Βάρβαροι θα το θυμούνται όσο υπάρχουν.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-205-502-2
Book pages: 
392
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4

Η Βούλα Δαμιανάκου, γέννημα της Μάνης (Πάνιτσα Λακωνίας, 1914) υπήρξε πεζογράφος, ποιήτρια, μεταφράστρια, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Σύντροφος και συνεργάτις του Βασίλη Ρώτα. Ήταν η γυναίκα που φιλοξένησε τον διωκόμενο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-205-502-2
Book pages: 
392
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
4