Product

Οδύσσεια

Product

Οδύσσεια

Οδύσσεια

Κωδικός:
121199
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η "Οδύσσεια", που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια στην ελληνική Μ. Ασία, είναι μαζί με την "Ιλιάδα" του Ομήρου το παλαιότερο ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που παραδόθηκε ακέραιο. Έργο που και στον σημερινό αναγνώστη εξακολουθεί να είναι άμεσα κατανοητό και όμως, ως έργο τέχνης, θέτει πάντα προβλήματα.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η "Οδύσσεια", που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια στην ελληνική Μ. Ασία, είναι μαζί με την "Ιλιάδα" του Ομήρου το παλαιότερο ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που παραδόθηκε ακέραιο. Έργο που και στον σημερινό αναγνώστη εξακολουθεί να είναι άμεσα κατανοητό και όμως, ως έργο τέχνης, θέτει πάντα προβλήματα. Ο Uvo Holscher στο βιβλίο του θεωρεί το έπος του Οδυσσέα ως προϊόν της μετάβασης από την προλογοτεχνική μορφή του παραμυθιού στην έντεχνη μορφή της λογοτεχνίας και κάνει προσιτές στον αναγνώστη τις ιδιαιτερότητες αυτού του αριστουργήματος της αρχαίας ποίησης: την αρχαϊκή σκέψη σχετικά με τον χώρο, τη νέα αντίληψη για το περιβάλλον και το τοπίο, τη διάσταση του ψυχικού κόσμου και τα θέματα που αναφέρονται στο ανθρώπινο πεπρωμένο και στην πορεία του ανθρώπινου βίου - και φυσικά τον έξοχο κόσμο των θεών και των ηρώων, των μάγων και των τεράτων. Το έργο του σπουδαίου Ελληνιστή του Μονάχου έγινε προ πολλού και το ίδιο κλασικό. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία και τους προσκαλεί να συνοδέψουν τον Οδυσσέα, τον ήρωα του Ομήρου, στα ταξίδια και στις περιπέτειες του.
Subtitle: 
Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-354-202-4
Book pages: 
460
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Uvo Hοlscher, 1914-1996, ήταν Ελληνιστής στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου. Τα δημοσιεύματα του για την ελληνική αρχαϊκή και κλασική ποίηση και φιλοσοφία αναφέρονται κυρίως στη διερεύνηση της αρχαϊκής σκέψης. Άλλες μελέτες του ασχολούνται με τον Holderlin και τον Nietzsche και με τη σημερινή κρίση του ανθρωπισμού.

Subtitle: 
Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-354-202-4
Book pages: 
460
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο