Product

Οι βυζαντινοί πατέρες του έκτου, έβδομου και όγδοου αιώνα

Product

Οι βυσσινί πιτσίλες σκορπίζουν πανικό

Οι Βυζαντινοί στο φραγκικό πριγκιπάτο της Αχαΐας

Κωδικός:
67889
Description: 

Θέμα της σημερινής ομιλίας αποτελεί η προσέγγιση στα προβλήματα της κοινωνικής ιστορίας του φραγκικού πριγκηπάτου της Αχαΐας κατά το 13ο και 14ο αιώνα, ιδιαίτερα η "συμβίωση" των Βυζαντινών με τους νέους εποίκους και η διεύρυνση των εσωτερικών σχέσεων και δομών, όπως αυτές απεικονίζονται σε δυτικές πηγές. Ας μου επιτραπεί κατ' αρχή μια εισγωγή για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής.

4,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Θέμα της σημερινής ομιλίας αποτελεί η προσέγγιση στα προβλήματα της κοινωνικής ιστορίας του φραγκικού πριγκηπάτου της Αχαΐας κατά το 13ο και 14ο αιώνα, ιδιαίτερα η "συμβίωση" των Βυζαντινών με τους νέους εποίκους και η διεύρυνση των εσωτερικών σχέσεων και δομών, όπως αυτές απεικονίζονται σε δυτικές πηγές. Ας μου επιτραπεί κατ' αρχή μια εισγωγή για το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Στα τέλη του 11ου αιώνα η πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη δυτική Ευρώπη έχει λάβει σταθερή μορφή. Οι βαρβαρικές επιδρομές είχαν ανακοπεί, τα κράτη είχαν σχηματισθεί, το φεουδαρχικό σύστημα είχε επικρατήσει, η αστική ζωή και το εμπόριο ήταν σε ανάπτυξη, ενώ η διαμάχη της παπικής εκκλησίας και αυτοκρατορίας για κοσμοκρατορία (dominium mundi) συνεχιζόταν.[...] (Απόσπασμα από το βιβλίο)
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7079-75-2
Book pages: 
52
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 παρέχει τις υπηρεσίες της στον Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας Μέσων και Νεοτέρων Χρόνων. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Freiburg Ελβετίας και η έρευνα της στο Κρατικό Αρχείο της Βενετίας διαμόρφωσαν τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα στο χώρο της μεσαιωνικής και νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας και ειδικότερα στο αντικείμενο της Λατινοκρατίας στην Ελλάδα. Η διδασκαλία της σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος επικεντρώνεται σε θέματα Μεσαιωνικής Ιστορίας της Δύσεως από τον 5ο ως το 15ο αιώνα και Φραγκοκρατίας στον ελληνικό χώρο μετά το 1204, κυρίως στην ανάλυση πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών θεσμών. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ανακοίνωση και είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παρουσία και τη δραστηριότητα των Λατίνων (Φράγκων, Βενετών, Γενουατών, Καταλανών, Φλωρεντινών) στον ελληνικό χώρο και έχει δημοσιεύσει σχετικές μελέτες.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7079-75-2
Book pages: 
52
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο