Product

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την ιστορική αναδρομή τους

Product

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν την κατάργησή τους

Κωδικός:
96844
Description: 

Υπάρχει η άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύθηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α΄ το 393 μ.Χ.
Παρά ταύτα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το 425 μ.Χ., που ήταν ολυμπιακό έτος, επί Θεοδοσίου Β', έγιναν οι αγώνες, έστω και με τεράστια προβλήματα.

20,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Υπάρχει η άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύθηκαν από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α΄ το 393 μ.Χ. Παρά ταύτα, υπάρχουν πληροφορίες ότι το 425 μ.Χ., που ήταν ολυμπιακό έτος, επί Θεοδοσίου Β', έγιναν οι αγώνες, έστω και με τεράστια προβλήματα. Πουθενά στο Θεοδοσιανό κώδικα δεν καταχωρίζεται διάταγμα απαγόρευσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Θεοδόσιος Α΄ (378-395 μ.Χ.), όπως και ο εγγονός του Θεοδόσιος Β΄ (408-450 μ.Χ.), απλώς εξέδωσαν διατάγματα κατά του παγανισμού, τα οποία είχαν άμεσες συνέπειες για την τέλεση των αγώνων, ως συνδεδεμένων άμεσα με την λατρεία του Ολυμπίου Διός. Η λατρεία του ήταν πάντοτε το κλειδί, το κεντρικό χαρακτηριστικό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Τις περισσότερες πληροφορίες για τα ολυμπιακά αθλήματα αρυόμαστε από τους πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους αγώνες ως παράδειγμα (exemplum olympicum) και αφορμή για πνευματική διδασκαλία. Δεν δίστασαν να εκλάβουν στοιχεία των αγώνων ως προτυπώσεις ή αλληγορήσεις χριστιανικών σημαινομένων.
Subtitle: 
393/426 μ.Χ.: Μαρτυρίες θύραθεν και εκκλησιαστικών συγγραφέων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8353-66-1
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Ι. Χατζηεφραιμίδης κατάγεται από την πόλη της Φλώρινας, όπου και διαμένει. Διακονεί ως εφημέριος-ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με γνωστικό αντικείμενο: "Ορθοδοξία και πολιτισμός". Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία.

Subtitle: 
393/426 μ.Χ.: Μαρτυρίες θύραθεν και εκκλησιαστικών συγγραφέων
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8353-66-1
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο