Product

Οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Product

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα

Κωδικός:
79298
Manufacturer: 
Description: 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η μεγαλύτερη γιορτή της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν οι πιο ξακουστοί και οι πιο λαμπροί αγώνες σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια, διαρκούσαν πέντε μέρες και σχεδόν για δώδεκα αιώνες ήταν το σημείο συνάντησης των Ελλήνων από όλες τις περιοχές της Μεσογείου.

8,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η μεγαλύτερη γιορτή της Αρχαίας Ελλάδας, ήταν οι πιο ξακουστοί και οι πιο λαμπροί αγώνες σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια, διαρκούσαν πέντε μέρες και σχεδόν για δώδεκα αιώνες ήταν το σημείο συνάντησης των Ελλήνων από όλες τις περιοχές της Μεσογείου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη διάρκεια των οποίων ίσχυε εκεχειρία, δηλαδή κατάπαυση των εχθροπραξιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, έπαιρναν μέρος, είτε ως αθλητές είτε ως θεατές, δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την κυρίως Ελλάδα, την Αφρική, την Κάτω Ιταλία και τη Σικελία, τον Εύξεινο Πόντο και τα μικρασιατικά παράλια. Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε κείμενα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, στις απεικονίσεις αθλητικών σκηνών σε αρχαία έργα τέχνης, καθώς και στα ευρήματα των ανασκαφών. Αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιγράφει τους όρους και τις διαδικασίες διεξαγωγής τους καθώς και τα αγωνίσματα και τις νίκες σπουδαίων αθλητών που συγκλόνισαν τα πλήθη με τα κατορθώματά τους
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-020-4
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 1995 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτρια του εκπαιδευτικού περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης" και επιστημονική συνεργάτιδα της εφημερίδας το "Έθνος". Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της Ιστορίας των Αρχαίων Χρόνων.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-020-4
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
29χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο