Product

Οι αναμνήσεις του αββά ντε Σουαζί που ντυνόταν σαν γυναίκα

Product

Οι αναμνήσεις του γιατρού Μ. Γιοέλ

Οι αναμνήσεις του αγωνιστή Βαγγέλη Π. Σαλματάνη

Κωδικός:
109878
Product Categories: 
Description: 

Η Σαλαμίνα ένιωσε, από τη μια, και αυτή, τη βαριά μπότα των γερμανοϊταλικών ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων κατοχής, αλλά, από την άλλη, άνθισε, και σ' αυτό το ιστορικό νησί του Σαρωνικού, το αντιστασιακό κίνημα.
Ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα εκείνων των ηρωικών μα και τραγικών χρόνων είναι κι ο αντιστασιακός κι αγωνιστής (ΕΑΜίτης και ΕΛΑΣίτης) Βαγγέλης Σαλματάνης. [...]

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Σαλαμίνα ένιωσε, από τη μια, και αυτή, τη βαριά μπότα των γερμανοϊταλικών ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων κατοχής, αλλά, από την άλλη, άνθισε, και σ' αυτό το ιστορικό νησί του Σαρωνικού, το αντιστασιακό κίνημα. Ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα εκείνων των ηρωικών μα και τραγικών χρόνων είναι κι ο αντιστασιακός κι αγωνιστής (ΕΑΜίτης και ΕΛΑΣίτης) Βαγγέλης Σαλματάνης. [...] Όλο το υλικό του Βαγγέλη Σαλματάνη (αφηγήσεις- μαρτυρίες και έγγραφα-τεκμήρια) καλύπτει, με πολύτιμα στοιχεία, μια περίοδο που ξεκινά απ' τα προπολεμικά χρόνια (αρχές του '30) και φτάνει μέχρι και τα τραγικά χρόνια του εμφυλίου. Τα δε έγγραφα του αρχείου του, έχουν τη δική τους ιστορία, αφού για να τα διασώσει ο Β. Σαλματάνης τα έθαψε (μέσα σε κιβώτια στην αυλή του σπιτιού του) το 1944 και τα ξαναέφερε στο φως του ήλιου μετά το 1950, όταν άρχισαν να παίρνουν τέλος οι διώξεις του από το τότε μεταπολεμικό ελληνικό κράτος. Τώρα ήρθε η ώρα να βγουν, μαζί με τις αναμνήσεις του, και στο φως της Ιστορίας.
Subtitle: 
Μαρτυρίες και τεκμήρια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-91607-1-9
Book pages: 
289
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάσος Π. Καραντής γεννήθηκε στην Σαλαμίνα. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Σπουδών Νοτιανατολικής Ευρώπης. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά ως αρθρογράφος. Την τριετία 2001-2003 εξέδιδε στη Σαλαμίνα το περιοδικό πολιτιστικής επικοινωνίας "Ρυθμοί της Σαλαμίνας". Κυριότερα έργα του: "Εκρηγνυόμενα όνειρα" (ποιήματα), "Ανθολογία νέων Σαλαμινίων ποιητών" (συμμετοχή), "Νίκος Μάθεσης. Ο θρυλικός τρελάκιας του ρεμπέτικου", "Έντεκα αρβανίτικα παραμύθια από την Σαλαμίνα", "Κουλουριώτικο γλωσσάριο. Σπάνιες και ιδιωματικές λέξεις και εκφράσεις της Σαλαμίνας", "Οι αναμνήσεις του αγωνιστή Βαγγέλη Π. Σαλματάνη, Μαρτυρίες και Τεκμήρια", Αθήνα 2005, "Εξαγνισμός" (ποιήματα) εκδ. Στοχαστής, Αθήνα 2005.

Subtitle: 
Μαρτυρίες και τεκμήρια
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-91607-1-9
Book pages: 
289
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο