Product

Οι γεύσεις του τόπου μας

Product

Οι γέφυρες της μοίρας

Οι γέφυρες στην αρχαία Ελλάδα

Κωδικός:
90254
Manufacturer: 
Description: 

Οι γέφυρες ένωσαν τον κόσμο, διέδωσαν πολιτισμούς, ανέπτυξαν παντός είδους σχέσεις, αλλά διευκόλυναν και τους πολέμους...
Όλοι οι παραπάνω λόγοι και αιτίες, αλλά και γιατί ο άνθρωπος, φύσει φιλέρευνον ον, θέλησε να κατακτήσει την αντίπερα όχθη... οδήγησαν στην ανακάλυψη της γέφυρας.
Έτσι, δειλά στην αρχή, χρησιμοποιώντας ένα κούτσουρο ή πέτρες, διέσχισαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι ρέματα και μικρά ποτάμια.
Σήμερα, που μιλάμε για καλωδιακές γέφυρες, μας φαίνεται απλοϊκή μια τέτοια σύλληψη. Απλώς, αυτή υπήρξε η απαρχή της σημερινής γεφυροποιίας.

25,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι γέφυρες ένωσαν τον κόσμο, διέδωσαν πολιτισμούς, ανέπτυξαν παντός είδους σχέσεις, αλλά διευκόλυναν και τους πολέμους... Όλοι οι παραπάνω λόγοι και αιτίες, αλλά και γιατί ο άνθρωπος, φύσει φιλέρευνον ον, θέλησε να κατακτήσει την αντίπερα όχθη... οδήγησαν στην ανακάλυψη της γέφυρας. Έτσι, δειλά στην αρχή, χρησιμοποιώντας ένα κούτσουρο ή πέτρες, διέσχισαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι ρέματα και μικρά ποτάμια. Σήμερα, που μιλάμε για καλωδιακές γέφυρες, μας φαίνεται απλοϊκή μια τέτοια σύλληψη. Απλώς, αυτή υπήρξε η απαρχή της σημερινής γεφυροποιίας. Πόσο συνέβαλαν οι Έλληνες στην ιστορική διαδρομή αυτής της τεχνικής; Τι παρέδωσαν στους Ρωμαίους που άφησαν τις μεγαλοπρεπείς τους γέφυρες όπου κι αν πέρασαν; Γιατί τα γεφύρια άλλοτε υπήρξαν τόσο θρυλικά; Ο συγγραφέας, με επιτόπια έρευνα και επισταμένη μελέτη κατάφερε να συλλέξει τα στοιχεία που απαρτίζουν τον ανά χείρας τόμο και μας καθιστά γνώστες των τεχνικών και όσων άλλων δυσκολιών αντιμετώπιζαν οι αρχαίοι Έλληνες για τα ποτάμια περάσματά τους.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-521-156-4
Book pages: 
338
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-521-156-4
Book pages: 
338
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο