Product

Οι ιππότες

Product

Οι ιππότες της Μάλτας

Οι ιππότες στη Ρόδο

Κωδικός:
96770
Description: 

Οι Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη έφτασαν για πρώτη φορά στη Ρόδο του 1306, όταν ο Μεγάλος Μάγιστρος Foulqet de Villaret κατέλαβε με τη συμπαράσταση της Δύσης τα δύο σπουδαία κάστρα της Ρόδου, το Φιλέρημο και το Φαρακλό. Η εγκατάστασή τους στο νησί ολοκληρώθηκε το 1309 με την κατάληψη της ίδιας της πόλης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη έφτασαν για πρώτη φορά στη Ρόδο του 1306, όταν ο Μεγάλος Μάγιστρος Foulqet de Villaret κατέλαβε με τη συμπαράσταση της Δύσης τα δύο σπουδαία κάστρα της Ρόδου, το Φιλέρημο και το Φαρακλό. Η εγκατάστασή τους στο νησί ολοκληρώθηκε το 1309 με την κατάληψη της ίδιας της πόλης. Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μνημειακά σύνολα της Φραγκικής περιόδου στη χώρα μας, που σώζονται ακέραια. Πρόκειται για μια πολιτεία όπου η ζωή συνεχίζεται αδιάλειπτα εδώ και έξι περίπου αιώνες, χωρίς να έχει χάσει τίποτα από την ομορφιά, την επιβλητικότητα και τη γοητεία των Μεσαιωνικών χρόνων.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-540-595-4
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Κλεάνθη-Χριστίνα Βαλκανά είναι ιστορικός τέχνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της τέχνης (D.E.A) από το Πανεπιστήμιο Paris I στη Σορβόννη. To 2007 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ με θέμα το ζωγραφικό έργο του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Από το 2000 εργάζεται ως επιμελήτρια-ιστορικός τέχνης στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ιστορία της τέχνης στο ΕΜΠ και σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Έχει συγγράψει άρθρα για την ιστορία της τέχνης, καθώς και εκπαιδευτικά έντυπα για την ιστορία της τέχνης που απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-540-595-4
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο