Product

Οι μονομάχοι της Καπύης

Product

Οι μοντέρνοι καιροί και η σοφία τους

Οι μονομάχοι του μεσοπολέμου

Κωδικός:
117908
Manufacturer: 
Description: 

1930: Ο Τσάντρα, ένας νεαρός Ινδός αστροφυσικός, υψώνει το βλέμμα του προς τα αστέρια και -σε ένα δεκάλεπτο πρωτοφανούς δημιουργικής σκέψης- συλλαμβάνει το πεπρωμένο τους.
1935: Ο μεγαλύτερος αστροφυσικός της εποχής, σερ Άρθουρ Έντινγκτον, εξευτελίζει ανελέητα τον "μαυριδερό" συνάδελφό του στη συνεδρίαση της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.
1936: Ο Τσάντρα, βυθισμένος στην κατάθλιψη, φεύγει για την Αμερική.

22,36 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

1930: Ο Τσάντρα, ένας νεαρός Ινδός αστροφυσικός, υψώνει το βλέμμα του προς τα αστέρια και -σε ένα δεκάλεπτο πρωτοφανούς δημιουργικής σκέψης- συλλαμβάνει το πεπρωμένο τους. 1935: Ο μεγαλύτερος αστροφυσικός της εποχής, σερ Άρθουρ Έντινγκτον, εξευτελίζει ανελέητα τον "μαυριδερό" συνάδελφό του στη συνεδρίαση της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας. 1936: Ο Τσάντρα, βυθισμένος στην κατάθλιψη, φεύγει για την Αμερική. 1938: Οι φυσικοί χωρίζονται σε "στρατόπεδα". Ο Έντινγκτον, αισθάνεται να απαξιώνεται από τους συναδέλφους του, βυθίζεται στο μυστικισμό και η ζωή του αλλάζει ριζικά. Ωστόσο κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει δημοσίως τις απόψεις του μεγάλου άγγλου αστροφυσικού. 1942: Ο Οπενχάιμερ -με τους Μπορ, Αϊνστάιν, Φέρμι, Μπέτε, Σβάρτσιλντ, Γκάμοφ και Τέλερ- κατασκευάζει την ατομική βόμβα. 1944: Το τέλος του Έντινγκτον (έντονοι πόνοι στο στομάχι). 1950: Ψυχρός Πόλεμος. Ο Τρούμαν ανακοινώνει την κατασκευή της βόμβας υδρογόνου. Η θεωρία του Τσάντρα επιβεβαιώνεται με τη μορφή της αστρικής δύναμης επί Γης. 1971: Η κατασκοπία και ο Πόλεμος των Άστρων. Η πρώτη μαύρη τρύπα εντοπίζεται από τον δορυφόρο "Ουχούρου". 1983: Η επιστημονική κοινότητα -με καθυστέρηση μισού αιώνα- τιμά τον Τσάντρα με το βραβείο Νόμπελ. 1995: Το τέλος του Τσάντρα (έντονοι πόνοι στην καρδιά).
Subtitle: 
Τσάντρα εναντίον Έντινγκτον στην αναζήτηση της μαύρης τρύπας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6640-26-4
Book pages: 
620
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρθουρ Ι. Μίλερ δίδαξε θεωρητική φυσική στο City College της Νέας Υόρκης και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Σήμερα είναι καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο University of College του Λονδίνου. Είναι εταίρος της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσικής, εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας των Επιστημών και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις, όπως το John Simon Guggenheim Memorial Fellowship. Το βιβλίο του "Αϊνστάιν - Πικάσο: Ο χώρος, ο χρόνος και η ομορφιά" ήταν υποψήφιο για το βραβείο Πούλιτζερ το 2002, ενώ στην Ελλάδα
σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων παραμένοντας στις πρώτες θέσεις των
ευπώλητων βιβλίων (εφημερ. Καθημερινή) επί σχεδόν 40 εβδομάδες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως το Nova, το The late show και το In our time, και έχει διδάξει και γράψει ευρέως για την ιστορία και τη φιλοσοφία της σύγχρονης επιστήμης, τις γνωστικές επιστήμες, την επιστημονική δημιουργικότητα και τη σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης.

Subtitle: 
Τσάντρα εναντίον Έντινγκτον στην αναζήτηση της μαύρης τρύπας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6640-26-4
Book pages: 
620
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο