Product

Οι νέοι μηχανισμοί περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Product

Οι νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και του νου

Οι νέοι νομάδες

Κωδικός:
68517
Manufacturer: 
Description: 

Η Αριάνα Ντανίνο εξερευνά σ' αυτό το βιβλίο τα νέα σενάρια της παγκόσμιας κινητικότητας και του πολιτισμικού και επαγγελματικού νομαδισμού, αντιπαραθέτοντάς τα με τα παλαιά παραδοσιακά σχήματα. Ως στυλ πολιτισμικής ζωής ο νομαδισμός σήμερα συνίσταται στο να διασχίζουμε και να μπολιάζουμε διαφορετικές γνώσεις και γλώσσες, χωρίς να ριζώνουμε σε μια δεσμευτική και ενοχλητική ταυτότητα. Τα χαρακτηριστικά του είναι "η ευελιξία, το άνοιγμα του νου, ο κοσμοπολιτισμός, η συνεργασία, η αίσθηση της κοινωνίας με τον άλλο και τη φύση".

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Αριάνα Ντανίνο εξερευνά σ' αυτό το βιβλίο τα νέα σενάρια της παγκόσμιας κινητικότητας και του πολιτισμικού και επαγγελματικού νομαδισμού, αντιπαραθέτοντάς τα με τα παλαιά παραδοσιακά σχήματα. Ως στυλ πολιτισμικής ζωής ο νομαδισμός σήμερα συνίσταται στο να διασχίζουμε και να μπολιάζουμε διαφορετικές γνώσεις και γλώσσες, χωρίς να ριζώνουμε σε μια δεσμευτική και ενοχλητική ταυτότητα. Τα χαρακτηριστικά του είναι "η ευελιξία, το άνοιγμα του νου, ο κοσμοπολιτισμός, η συνεργασία, η αίσθηση της κοινωνίας με τον άλλο και τη φύση". Γεννιούνται νέες κοινωνικοεπαγγελματικές μορφές και νέα επαγγέλματα, όπως ο βιοπολεοδόμος, ο ολιστικός ερευνητής, ο νεοεθνολόγος, ο ειρηνοποιός...
Subtitle: 
Πρωτοπόροι της αλλαγής: Κουλτούρες της εξέλιξης: Νέα επαγγέλματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8068-76-2
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αριάνα Ντανίνο είναι δημοσιογράφος ειδικευμένη σε ταξιδιωτικά ρεπορτάζ και συν τοις άλλοις ασχολείται με τις νέες κοινωνικές τάσεις και τα νέα ΜΜΕ. Αυτή τη στιγμή εργάζεται για την εφημερίδα Gente Viaggi και συνεργάζεται στο Ίντερνετ με το ηλεκτρονικό περιοδικό Reporters on Line.

Subtitle: 
Πρωτοπόροι της αλλαγής: Κουλτούρες της εξέλιξης: Νέα επαγγέλματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8068-76-2
Book pages: 
174
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο